Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Live
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Folkemødet: Politikens program 2017 – lille scene

Besøg Politikens nye scene på Gæstgiveren under Folkemødet. Her inviterer vi til alt fra ukendte fortællinger fra unge til politisk madkamp.

Live
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Du finder vores nye intime scene – Politikens lille scene – lige ved indgangen til Gæstgivergården til højre på den røde plads.

TORSDAG D. 15 JUNI

14.30-15.30 Ukendte fortællinger — unge fortæller om deres liv og drømme

Medierne tegner ofte et ensidigt billede af de unge, men hvem er de, hvis man spørger dem selv?

Tre forskellige unge fortæller om deres liv og drømme – langt fra mediernes mainstreambillede af den unge generation. Mød Nikolaj, der spiller rollespil, den blinde Victor og en psykisk sårbar ung, når Politiken og Dansk Ungdoms Fællesråd giver de unge ordet og inviterer til en time fyldt med ukendte fortællinger.

Deltagere: Nikolaj Oksen, Bifrost, Victor Dahl Sørensen, DBSU. Moderator: Vanessa Christophersen, Politiken.

16.30-17.30  Når investorer og kreative ildsjæle clasher

Der investeres i tech og platforme, mens kreative start-ups bakser med at finde kapital. Hvorfor clasher det tit, når CBS-typer møder musikproduceren eller festivallederen?

Mød de to kreative start-ups Tigerspring og Wonderfestiwall. Hvilke udfordringer møder de, når de skal have andre til at investere i deres projekt? Og hvad mangler de for at kunne vokse? Arrangeret af Politiken, “Stage of Art - kunst og kultur live”, DPA, Dansk Live og Musikforlæggerne i Danmark.

Deltagere:Edmonia Baker, fremtidsforsker, Institut for Fremtidsforskning, Peder Nedergaard, investor, Søren Winding, stifter og direktør, Tigerspring, Daniel Mühlendorph Jensen, formand, Wonderfestiwall, Louise Riisgaard, Markedschef, Dansk Erhverv, Andreas Linnet Jensen, moderator, Seismonaut.

FREDAG D. 16 JUNI

08.30-09.30 Social løbetur og champagnedukkert med Per Munch

Per Munch har i en årrække skrevet om motion og sundhed i avisen. Nu er han på stofområdet tro, håb og kærlighed, og han har desuden en blakket fortid som halv-bornholmer. Fagkombination og etnicitet vil afspejle sig i løbeturen, hvor der hver dag vil være start med et par gode opvarmningsøvelser og løbeteknik, kombineret med et par mellemmenneskelige lege og lidt røverhistorier fra en barndom i Svensk Congo.

Vi slutter løbeturen med et glas bobler på den lille strand ved Nordbornholms Røgeri, hvor vi vil skåle i bobler. De, der har lyst, kan hoppe en tur i baljen som en slags klippedåb inden endnu en dag forhåbentlig varm og sjov dag på Folkemødet.

Medbring gerne et håndklæde, hvis du vil bade. Så lunter vi lige ned og lægger det klar på klipperne inden afgang.

09.00-09.30 Kom med til redaktionsmøde med Politikens politiske redaktion

OBS: Dette arrangement foregår i Krostuen på Gæstgiveren.

Vil du være med til at bestemme, hvad Politiken skal skrive om på folkemødet? Nu får du en unik chance.

Der vil være kaffe på kanden, god stemning og forhåbentlig en lang række gode idéer. For første gange inviterer Politikens politiske redaktion til åbent redaktionsmøde for alle på Folkemødet.

Her får du mulighed for at møde redaktionen, komme med på en lytter og byde ind (hvis du vil) med dine egne idéer til, hvad du synes, vi skal dække. Vi vil gennemgå dagens avis, politiske analyser og tale om, hvad vi skal kaste os over som det første. Vi vil have fokus på både den digitale produktion og på lørdagens avis.

Vi håber at se så mange som muligt.

Moderator: Anders Bæksgaard.

10.30-11.30 Ukendte fortællinger – unge fortæller om deres liv og drømme

Medierne tegner ofte et ensidigt billede af de unge, men hvem er de, hvis man spørger dem selv?

Tre forskellige unge fortæller om deres liv og drømme - langt fra mediernes mainstreambillede af den unge generation. Mød det aktive Pinsekirke-medlem Sarah, den unge landmand Christian og Dina fra foreningen for LGBT+-personer med minoritetsetnisk baggrund, når Politiken og Dansk Ungdoms Fællesråd giver de unge ordet og inviterer til en time fyldt med ukendte fortællinger.

Deltagere:Christian Holm, Landbo Ungdom, Dina Hashem, Creative Radicals (Sabaah), Sarah Schmidt, Pinsekirken. Moderator: Gry Reiter, Politiken.

12.00-13.00 Skal børnene betale prisen?

Hvordan sikrer vi flygtningebørns muligheder for fritidsliv, når deres forældre presses økonomisk?

Debatten sætter spørgsmålstegn ved en af de utilsigtede konsekvenser af integrationsydelsen – nemlig flygtningebørns manglende mulighed for god integration via deltagelse i fritidsaktiviteter og foreningsliv.

Ved indsamling blandt Politikens læsere og supplering fra private fonde i 2015 iværksatte Politiken og Dansk Flygtningehjælp på denne baggrund Fritidspuljen. Men hvem har egentlig ansvar for, at flygtningebørn og unge kan deltage i Forenings Danmark, og hvilken rolle bør regeringen, kommuner og civilsamfund spille i at sikre børnenes ret til et aktivt fritidsliv? Arrangeret af Politiken og Dansk Flygtningehjælp.

Deltagere: Christian Jensen, chefredaktør, Politiken, Marcus Knuth, integrationsordfører (V), Anette Christoffersen, Integrationschef, Dansk Flygtningehjælp. Moderator: Per Michael Jespersen, Politiken.

15.00-16.00 Politisk madkamp mellem rød og blå blok

Joachim Sperling inviterer politiske gæstesmagere med til en snak om politisk-gastronomiske præferencer.

Nu er der politisk gris på gaflen. Er naturvin rødere end Enhedslisten? Hvor liberale er østers? Hvor kommunistisk er chili con carne? Hvad er den mest højreorienterede vin? Mad er politisk. Du og vælgerne er sultne på mad og meninger. Den gastroseksuelle agitator Joachim Sperling guider dig igennem det politiske madlandskab med eksempler fra rødt og blåt og inviterer smagsgæster ind undervejs.Arrangeret af Politiken og Kommunikationsforum.

Deltagere: Ditte Giese, debatredaktør, Politiken, Mette Abildgaard, MF (K), Ida Auken, MF (R), Pelle Dragsted, medlem af Folketinget (Ø) og Poul Pilgaard Johnsen (Weekendavisen). Moderator: Joachim Sperling.

16.30-17.30 Copenhagen Science Slam

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

OBS: Dette arrangement foregår i Krostuen på Gæstgiveren.

Hvorfor er F(eminisme)-ordet så farligt? Er det så vigtigt med mangfoldighed i kulturen? Og er kunstig intelligens en trussel mod mennesket?

Gå ikke glip af Copenhagen Science Slam, når tre topforskere dyster med Lasse Rimmer som kampleder. Tørre forelæsninger er fortid.

Det er publikum, der afsiger dommen, så forskerne tager alle mulige kreative og skæve midler i brug for at sikre din stemme. Lasse Rimmer styrer slagets gang og sørger for god stemning og højt humør. Arrangeret af Politiken og Copenhagen Business School, Danmarks Tekniske Universitet og Københavns Universitet.

Deltagere: Sara Louise Muhr, Department of Organization, CBS, Sabrina Vitting-Seerup, Institut for Kunst og Kulturvidenskab, KU, Thomas Bolander, Institut for Matematik og Computer Science, DTU og Lasse Rimmer.

LØRDAG D. 17 JUNI

08.30-09.30 Social løbetur og champagnedukkert med Per Munch

Per Munch har i en årrække skrevet om motion og sundhed i avisen. Nu er han på stofområdet tro, håb og kærlighed, og han har desuden en blakket fortid som halv-bornholmer. Fagkombination og etnicitet vil afspejle sig i løbeturen, hvor der hver dag vil være start med et par gode opvarmningsøvelser og løbeteknik, kombineret med et par mellemmenneskelige lege og lidt røverhistorier fra en barndom i Svensk Congo.

Vi slutter løbeturen med et glas bobler på den lille strand (a.k.a. Kæmpestranden) ved Nordbornholms Røgeri, hvor vi vil skåle i bobler. De, der har lyst, kan hoppe en tur i baljen som en slags klippedåb inden endnu en dag forhåbentlig varm og sjov dag på Folkemødet.

Medbring gerne et håndklæde, hvis du vil bade. Så lunter vi lige ned og lægger det klar på klipperne inden afgang.

10.30-11.30 Hvem er fremtidens kulturbrugere?

Hvad kendetegner fremtidens kulturbrugere, hvordan ser og oplever de kultur?

Der er stor interesse for at forstå den unge målgruppes medie- og kulturvaner og forsøg på at gisne om, hvordan det ser ud i fremtiden. Det giver vi et bud på med denne debat med tre aktører, som hver især har et solidt kendskab til det unge publikum.

Fremtidens kulturpublikum vil være medskabere af kulturen, de vil hacke kulturtilbuddene og de navigerer på andre platforme og medier end tidligere. Er der overhovedet tale om brugere, eller giver det mere mening at tale om co-createre? Arrangeret af Politiken, “Stage of Art - kunst og kultur live”, Dansk Live, JazzDanmark og Dansk Skuespillerforbund.

Deltagere:Tanja Hall, generationsforsker, Fremtidsfabrik, Fenar Ahmad, filminstruktør og Mikkel Vuorela, kulturjournalist, Politiken.

12.30-13.00 Quiz og smagsdommeri med Politikens forbrugerredaktion

Feder det at spise sent? Giver kulde forkølelse? Quiz med om sundhedsmyter og vær smagsdommer i årets folkemødetest.

Myterne om det sunde liv står i kø. Test din viden på lille scene på Gæstgiveren, hvor vi sammen med overlæge og professor Bente Klarlund Pedersen afslører, om myterne holder. Vi kårer en quizvinder, og der er naturligvis præmier.

Ved siden af scenen kan du også deltage i Folkemødetesten, der en gang for alle skal fastslå, hvad der smager bedst: Heinz eller Beauvais? Coca Cola eller Pepsi? Skyr fra Cheasy eller Løgismose?

Mens du tester og quizzer, kan du møde redaktionschef Tanja Parker Astrup og nogle af redaktionens journalister.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

13.30-14.15 Er dansk teater blevet en genbrugsstation?

Burde teatrene satse mere på nye i stedet for at opsætte bestsellerromaner og klassikere år efter år?

Riget, Festen, Saturday Night Fever. Er dansk teater blevet en genbrugscentral for gode, solide og gennemprøvede historier? Burde teatrene satse mere i stedet for at opsætte bestsellerromaner og klassikere år efter år? Fortjener de originale stemmer i dansk teater ikke også en stor scene for fuld udblæsning? Og burde vi ikke for længe siden have skudt penge i et Teaterinstitut? Politiken og Danske Dramatikere inviterer til debat om dansk teater lige nu.

Deltagere: Kitte Wagner, teaterchef, Malmö Stadsteater, Pelle Koppel, teaterchef, Teater V, Astrid Hansen Holm,dramaturg og teaterleder på HAUT,  Jokum Rohde, dramatiker, Nikolaj Scherfig, manuskriptforfatter. Moderator: Sandra Brovall, journalist, Politiken.

AFLYST. 15.30-16.00 Er glemte konflikter værd at huske på?

Dette arrangement er desværre blevet aflyst.

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden