0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Gense live-debat: Algoritmer i vild vækst. Hvem beskytter os, indtil politikerne begynder at regulere den nye virkelighed?

Gense live-debat i Pressen i Politikens Hus fra 31. marts 2021

Live
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Live
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny virkelighed

Vi er på vej ind i en ny algoritmisk virkelighed. Kunstig intelligens, skabt for at erstatte menneskelig handlekraft, sniger sig ind i vores liv og styrer i stigende grad vores frihedsrettigheder. Har politikerne den indsigt, der skal til for at være på forkant med udviklingen og lovgive om anvendelsen af de fremadstormende teknologier? Og hvad skal der til for at opretholde tilliden mellem befolkningen og de offentlige myndigheder og kommercielle interesser, der anvender dem?

Politiken Live og CPH:DOX inviterede til live-streamet debat fra scenen i Pressen i Politikens Hus onsdag 31. marts under en forpremiere på dokumentarfilmen Coded Bias, der følger MIT Media Lab-forsker Joy Buolamwini, som opdager, at et simpelt ansigtsgenkendelsesværktøj kun genkender hende, når hun dækker sin mørke hud med en hvid maske. Det sender hende ud på en verdensomspændende rejse for at undersøge omfanget og konsekvenserne af en indbygget diskrimination.

Debatten, som handler om algoritmer i social sagsbehandling, ’predictive policing’, ansigtsgenkendelse og masseovervågning, modereres af rådgiver hos Cybernauterne Henrik Chulu. I panelet sidder folketingspolitiker Kristian Heegaard (R), vicedirektør i tænketanken Justitia Birgitte Arent Eiriksson, samt Politikens udlands- og tech-redaktør Michael Jarlner.

Science-program på dokumentarfilmfestival

Debatten er samtidig startskuddet til årets science-program på CPH:DOX, et film- og debatprogram dedikeret til forskning og videnskab. Science-programmet, der er støttet af Lundbeckfonden, Novo Nordisk Fonden og Ingeniørforeningen IDA, har til formål at belyse den store galakse af ny forskning, fakta og viden, som dokumentarfilmen kan præsentere for sit publikum.

Se videoen

Videoen indledes med en introduktion af programlægger på CPH:DOX Marie Erbs Ørbæk til Science-programmet på årets dokumentarfilmfestival, som finder sted 21. april til 12. maj. Debatten, som varer 37 minutter, starter efter introduktionen - 11:57 minutter inde i videoen.

Coded Bias har premiere på Netflix 5. april 2021.