0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dennis Nørmark om DM i debat: Det er jo for helvede meningen, man skal ændre samfundet

Dennis Nørmark savner visionerne i dansk politik og i DM i debat, hvor han er dommer for første gang. De mest interessante debattører skal findes uden for de store politiske partier, mener han.

Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Finalen i DM i debat afholdes på Folkemødet. I 2019 tog Frederik Vad (th) fra DSU trofæet med hjem fra Allinge.

Live
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Live
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Retoriske færdigheder og originale argumenter er nøgleordene, når Politiken og Dansk Ungdoms Fællesråd afholder DM i debat for 11. år i træk. Her er det dommernes opgave at skille velformulerede stikpiller fra bissetricks og udenomssnak og give point derefter. Dennis Nørmark er den seneste tilføjelse til dommerpanelet, der i forvejen tæller politisk kommentator Søs Marie Serup og Politikens opinionsredaktør, Mads Zacho Teglskov, og han belønner især dem, der tænker politik forfra. Men hvorfor har han overhovedet sagt ja til at være en del af DM i debat, der nogle gange kritiseres for at være konfliktunderholdning?

»Fordi det er skideskægt. Og fordi det er interessant at finde ud af, hvad der rører sig hos de unge, når man selv kun skændes med alle de gamle hoveder. Det er sjældent, jeg indgår i debatter med yngre mennesker. For mig er det en mulighed for at stikke termometeret ned og finde ud af, om der håb for ungdommen, eller de bare kommer til at ligne politikerne. Jeg var nysgerrig efter at finde ud af, hvor niveauet er i dansk debat lige nu«.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce

Læs mere