0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Børn skal præsenteres for ægte makrel

Det er de voksnes ansvar at præsentere børnene for en verden af (vel)smag.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
 SARA GALBIATI (arkiv)
Foto: SARA GALBIATI (arkiv)

Madkultur. En makrelfilet er klumpet og har struktur. Det kan børn sagtens lære.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Man tager 70 procent makrelfilet, noget tomatpulver, lidt gelatine fra svin, en mængde sukker, gærekstrakt og blander det med modificeret stivelse, et konsistensmiddel og husker også antioxidant E301, maser det sammen, skærer det i tynde skiver og voila: Så har du makrelpålæg i skiver.

Ja, jeg skrev i skiver. »Lige til at putte på madpakken«, som fiskekonservesproducenten Amanda præsenterer produktet på sin hjemmeside.

Nemt til madpakken og til »det kræsne publikum«, lyder det videre med udråbstegn som for at understrege genialiteten.

MIRIAM ZESLER

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere