0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Madredaktøren: Alle har dårlige dage i et køkken

Vær ikke bange for at fejle i køkkenet, bare kast dig ud i det, opfordrer Politikens madredaktør.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jonas Pryner Andersen (arkiv)
Foto: Jonas Pryner Andersen (arkiv)

PERFEKTION. Vi stræber ofte efter perfektion i madlavningen. Lær at grine af dine fejl og køb en pizza, hvis alt fejler.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Lige som jeg skriver disse ord, handler fire ud af ti topscorere på pol.dk/mad om at gøre noget perfekt i et køkken: perfekt pizza på grillen, perfekte kartofler, perfekt brød og perfekt æggekage.

Vi vil gerne det perfekte i vores hjemmekøkken, og det er der i udgangspunktet ikke noget galt med. Maden smager så meget bedre, når vi har ramt det rigtigt. Personligt bliver jeg helt glad indeni, når jeg får stegt flæskestegen, bagt bollerne eller kogt aspargesene helt perfekt. Det behøver ikke at være særlig artifarti mad – jeg bliver også glad, når jeg har ramt kyllingestrimlerne lige der, hvor de hverken er rå eller for tørre.

Det lykkes så ikke altid og heller ikke for de professionelle, har jeg fundet ud af. For nylig til en Politiken Talks om mad lagde kokken Nikolaj Kirk ud med at sige, at han havde lavet mad til sin familie samme aften, som han ikke engang selv gad at spise. Det var vist noget ris og fisk, der var gået, ja, i fisk.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu