0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lærke Kløvedal drømmer om Mellemøstens køkken i København

De mellemøstlige restauranter popper op som kantareller efter en varm og fugtig sommer. Men hvorfor er de fleste så ringe? Lærke Kløvedal tog til Israel for at smage på den ægte vare.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Masao Yamazaki
Tegning: Masao Yamazaki
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»L’chaim!« De syv israelske kokke og cirka lige så mange tjenere løftede deres glas mod os, skød nakken bagover og drak. »L’chaim – to life!« Glassene blev smækket i bardisken, og alle forsvandt i susende fart tilbage til de gøremål, de var midt i. Klokken var 12.30 i Jerusalem, kun få kilometer fra nogle af verdens helligste spots. Tårnhøj israelsk pop fyldte frokostrummet, og pligtshots var nogenlunde det sidste, jeg havde forestillet mig ville ramme mig denne højlyse dag.

I min guidebog over Israel stod der, at i Tel Aviv fester man, i Haifa (Israles 3.-største og nordligste by) arbejder man, og i Jerusalem beder man. Efter en uge uden meget søvn på et hotel, der viste sig at tiltrække en stor og meget festglad homocrowd, tog jeg den beskrivelse helt bogstaveligt. Jeg havde ligefrem glædet mig til religiøs tilsløret andægtighed, men her sad jeg nu med den lokale anissmagende drik arak i svælget (og bad om mere).

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere