0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Politiken lancerer ny satsning på grøn mad:

Sådan holder du en fest med sæsonens bedste råvarer

Hold en fest med sæsonens bedste råvarer: grønne asparges, sprøde radiser, syrlige rabarber og delikate blåmuslinger. Lav hele menuen, eller pluk i retterne. Lige meget hvad bliver det forår på din tallerken.

7. maj 2021
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Grønne asparges med hakket æg og vinaigrette

Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

De første danske asparges er forår, der folder sig ud på tallerkenen. Sart lysegrønne og sprøde i smagen. Her kommer de med hakket æg og en intens vinaigrette, der giver syre og fedme til den grønne ret.

Stegt spidskål med rygeostcreme og radiser

Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

Sennepsstærke radiser skyder op af mulden lige nu. Her serveres de med en anden forårsklassiker: den fynske rygeost, som efter sigende er den eneste ost, vi selv har opfundet i Danmark, og som klæder en omgang spidskål utrolig godt.

Muslinger på en lysegrøn sky

Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

Blåmuslingerne er allerbedst lige nu, hvor de ikke har vokset sig for store, men stadig er kødfulde. Og når de serveres med en lysegrøn sky, er det weekendmad fra himlen.

Hvid chokolademousse med råsyltede rabarber

Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

Hvid chokolade og pink rabarber klæder hinanden utrolig godt. Her i en silkeblød mousse med citron, så det ikke bliver for sødt. Den skal laves i god tid, men skal til gengæld bare ud af køleskabet og serveres.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce