0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Muslinger på en lysegrøn sky

Blåmuslingerne er allerbedst lige nu, hvor de ikke har vokset sig for store, men stadig er kødfulde. Og når de serveres med en lysegrøn sky, er det weekendmad fra himlen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein
Aftensmad

Til 4 personer
Arbejdstid: 30 min.
Samlet tid: 30 min.

Ingredienser

4 personer
1,5 kg blåmuslinger
1/2 rødløg
3 forårsløg
1 fed hvidløg
olivenolie
1/2 flaske hvidvin
100 g frisk spinat
1 dl fløde
1/2 citron, saften heraf
to store håndfulde bredbladet persille + ekstra til servering

Sådan gør du:

  1. Find en stor skål og et dørslag. Jeg bruger for eksempel et stort lerfad. Kom vand i skålen, og gå muslingerne efter. De skal være lukkede, og ’skæg’ skal fjernes’. Kom de ordnede muslinger op i dørslaget.
  2. Hak løg og forårsløg, og find din største gryde frem. Giv hvidløgsfeddet et slag med en tung kniv, og pil skallen af. Kom et godt skvæt olivenolie i gryden, og opvarm det. Kom rødløg og forårsløg i gryden, og steg det nænsomt. Tilsæt hvidløg og muslinger, og hæld hvidvin på.
  3. Damp muslingerne under låg i 4-5 minutter. De er færdige, når de åbner sig, men tjek undervejs. De må endelig ikke få for meget – så bliver de tørre og seje i stedet for saftige og bløde. Når muslingerne har åbnet sig, tilsætter du spinat og vender det hele rundt, til spinaten falder let sammen.
  4. Tag muslingerne op med en hulske. Kom dem i en stor skål (gerne et lerfad), og læg låg over, så de holder sig varme. Kom fløde, citronsaft og salt i gryden, og lad det koge ind et par minutter for fuldt blus. Tilsæt en stor håndfuld persille, og vend rundt. Blend hele molevitten med en stavblender, eller kom det i en blender. Blend, til du får en fin lysegrøn suppe. Afhængig af hvor kraftig din blender er, kan det være nødvendigt at sigte suppen inden servering. Hæld den på en kande eller tilbage i blenderglasset. Det gør det lettere at hælde den pænt op.
  5. Find fire dybe tallerkner. Kom muslingerne i tallerkenerne. Fordel suppen i tallerkenerne, og kom godt med friskhakket persille over. Server med det samme. Gerne med et godt surdejsbrød.

Tip: Er der muslinger tilovers, kan du pille dem ud af skallerne og marinere dem i en olie-eddike-dressing med persille, små tomater, kapers og cornichoner og spise det på små stykker ristet brød.

Info: Gå efter blåmuslinger opdrættet på line. De er mere skånsomme for havmiljøet og er uden sand og andre irriterende rester. Blåmuslinger har i øvrigt et ekstremt lavt klimaaftryk – kun 0,2 CO2e i modsætning til for eksempel hakket oksekød, der ligger på 30 Co2e.

Annonce

Annonce

  • Ditte Ingemann
    Her er vores 10 grønne favoritter
  • Lene Samsø
    6 opskrifter med ramsløg
  • Columbus Leth
    Rappe rabarber