Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jes Larsen
Foto: Jes Larsen

Palæo. Anmelder Kjeld Koplev lever selv delvist efter stenalderdiæten, og han mener, at Kong Hans-køkkenchefen Thomas Rodes palæoopskrifter er lækre.

Politiken Madklub
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

5 hjerter til stenalderkogebog: »Det er appetitvækkende og indbydende opskrifter«

Prøv selv 3 af de opskrifter, der gjorde anmelder Kjeld Koplev lækkersulten.

Politiken Madklub
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter sigende har vores hjerner ikke udviklet sig siden stenalderen.

Mange kvinder vil givet mene, at det passer fint på en masse mænd. Og det er næppe positivt ment.

MADKLUB Få kogebogen 'Stenalderkost' som ny velkomstgave i Politiken Madklub

Stjernekokken Thomas Rode Andersen mener derimod, at vi madmæssigt alle skal tilbage til stenalderen.

Masser af kød
Væk med pizza og pasta, brød og basser, ris og rodfrugter. Slut med kulhydraterne i kartofler, sukker og søde sager.

Væk med kunstige tilsætningsstoffer. Ind med palæo-opskrifter proppet med proteiner.

MADKLUB

I det Thomas Rode Andersen kalder, ”opskrifter til det moderne menneske”, skal der kød på bordet, masser af kød og gavmildt med grøntsager af den slags der vokser over jorden.

Der skal også spises æg, nødder, bær og frugter, der ikke er for søde.

Slank og fast
Thomas Rode Andersen har set lyset. Ingen tvivl om det.

Nu kan han arbejde 14 timer i døgnet uden at blive træt. Hans sexliv er i top. Han er slank og fast i kødet. Derfor vil han gerne have alle os andre til også at få det bedre.

Vores søn har spist stenaldermad i mange år og har klart fået det bedre, ser bedre ud og holder den slanke linje uden at sulte.

Jeg er ca. 70-80 procent med på vognen. Men falder i med en god ret spaghetti, lækker kartoffelmos samt alt for søde pandekager.

Anvisninger på anretning
Rode Andersens bog om stenalderkost er ikke alene en kogebog, det er også en bog, der vil frelse os fra de forfinede fødevarers fordærv.

Her er masser af lækre opskrifter og for en gang skyld anvisninger på, hvordan måltidet kan anrettes.

Mad ad libitum
Følger man Thomas Rode Andersens anvisninger, er det slut med at tælle kalorier. Der er ganske simpelt tale om ad libitum-opskrifter.

Thomas Rode Andersen skriver, at 'hver eneste opskrift har det til fælles, at næringsindholdet langt overstiger kaloriemængden'.

TV

Palæos hulemand viser, hvordan man laver den gode stenaldermorgenmad. Kilde: Politiken.tv

Om det er holdbart, har jeg ikke efterprøvet, men jeg ved, at opskrifterne er appetitvækkende og indbydende.

Jeg ved heller ikke, om jeg i virkeligheden bryder mig om at tænke stenaldertanken til bunds.

LÆS

Jeg stritter lidt imod tidens hang til at vende tilbage naturen og urinstinkterne. Der er næsten for meget Blut und Boden i de tanker.

Hvordan med alkohol?

Til slut en stille undren:

Når Thomas Rode Andersen lægger vægt på at undgå de tomme kalorier, hvorfor står der så ikke et ord om alkoholens hylende høje indhold af kalorier – og skadelige virkninger.

Et par ord havde været på sin plads i en ellers så retlinet bog.

LÆS OGSÅ

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden