Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Kim Tams
Foto: Kim Tams

Simple Raw holdt reception for inviterede søndag 24. oktober, men åbner først rigtigt fredag 29. oktober.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Helsecafé vil være den rå mads McDonalds

Københavns tredje raw food-spisested åbner på Oehlenschlægersgade.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der bores, hamres og bankes i nummer 12 på Oehlenschlægersgade.

Her er en gammel stuelejlighed med stuk ved at få installeret en slags stor fyrretræskasse, der både danner gulv, bar og siddepladser i den raw food-cafe, der åbner fredag 29. oktober.

Ikke så slukøret
Indehaver Peter Vilnov har travlt. Både med at styre håndværkere og teste menuen. Heldigvis er energiniveauet højt, for iværksætteren har selv levet af rå mad det sidste halve år, og det har givet ham et boost.

»Jeg er mere frisk og ikke så slukøret om mogenen, som da jeg spiste kød«, fortæller 34-årige Peter Vilnov, som efter et inspirerende foredrag blev grebet af raw food-filosofien, der går ud på, at alle ingredienser er veganske og ikke må opvarmes til mere end 42 grader.

LÆS ARTIKEL

Derfor er der ingen ovne eller kogeplader i køkkenet. I stedet står der en dehydrator, der skal bruges til at tørre en masse af kerner, gulerod, tomat og nødder til brødlignende plader, samt en køkkenrobot, der kan hakke, snitte og blende.

Tredje sted med raw food
Det nye sted får navnet Simple Raw og vil åbne kl. 7 alle hverdage, så man kan købe morgenmad i tapasstil og en kop kaffe til at tage med. Senere på dagen byder menuen på salater, smoothies, juicer, kager og sandwiches. Priserne kommer til at ligge på 40-65 kroner. I butikken kan man også købe rawfood-varer som agave sirup, snacks og chokolade.

Simple Raw er det tredje sted i byen, som tilbyder raw food. I Pilestræde ligger 42 Raw, og The Raw Food Tribe åbnede for nylig på Blågårdsgade. Begge steder er hurtigt blevet populære henholdvis med avancerede gourmetsalater og veganer-pizzaslices.

LÆS ARTIKEL

LÆS ARTIKEL

Starten på en kæde

Peter Vilnov virker også sikker på succes. Han har fra starten tænkt stedet som det første i rækken af en større kæde.

»Jeg tror, der er et stort potentiale for det her koncept. Derfor vil jeg gerne gøre som Sticks' n' Sushi og McDonalds, hvor man ved, hvad man får, uanset om man er en filial på Østerbro eller Vesterbro«.

Han er da også en erfaren herre med 16 år i restaurationsbranchen og har både været med til at starte Paludan Bogcafé, Kaffesalonen og Leopold's Køkken & Cocktails. De seneste år har Peter Vilnov ledet Stick'n Sushi i Lyngby.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden