Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: SARA GALBIATI (arkiv)
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den københavnske sushi er fyldt med fordærvelsesbakterier

Hver femte sushirestaurant har fået en bøde af Fødevarestyrelsen under razzia.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Restauranter i Københavnsområdet med den populære sushi-mad får en del dumpekarakterer af Fødevarestyrelsen.

Halvdelen af de sushi-restauranter og take-aways-steder, som Fødevarestyrelsen har set nærmere på hen over sommeren, har ikke styr på opbevaringstemperaturer og egenkontrol.

Samtidig har Fødevarestyrelsen fundet sushifisk med for mange fordærvelsesbakterier i en fjerdedel af virksomhederne, oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ

I hver femte kontrol var overskridelserne så høje, at Fødevarestyrelsen gav bøder.

Ingen sygdomsfremkaldende bakterier
Trods de mange overskridelser af reglerne fandt Fødevarestyrelsen ikke sygdomsfremkaldende bakterier i hverken råvarer til sushi eller i sushiruller.

De japanske delikatesser blev blandt andet undersøgt for Listeria bakterier, Stafylokokker og E. coli bakterier, der alle kan gøre forbrugerne syge.

Fraværet af sygdomsfremkaldende bakterier glæder udbrudskoordinator, Morten Lisby, der ser den del af resultaterne som tegn på, at mange af aktørerne i sushi-branchen har styr på råvarekvalitet og produktionshygiejne - trods behovet for opstramninger på opbevaringstemperaturer og serveringsprocedurer.

Ægte krabbekød var ikke ægte

Tre ud af ti restauranter er blevet indskærper reglerne for opbevaring af råvarerne, fordi de skrev urigtige og vildledende oplysninger på menukortene.

LÆS ARTIKEL

Eksempelvis fandt Fødevarestyrelsen flere restauranter, der angav, at de serverede ægte krabbekød, selvom der var tale om imiteret krabbekød, den såkaldte surimi.

Fødevarestyrelsen var på godt 60 kontrolbesøg i Hovedstadsområdet og undersøgte 100 sushi-prøver fra i alt 20 virksomheder.

De besøgte restauranter kan vente endnu et besøg fra myndighederne inden for de næste to måneder.

NB Fødevarestyrelsen understreger, at ingen fund har medført fare for forbrugernes sundhed.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Vi holder sommerferie men...
    Vi holder sommerferie men...

    Henter…
  • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

    Henter…

    Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

  • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

    Henter…

    Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden