Foto: SARA GALBIATI (arkiv)
Nyt om mad

Den københavnske sushi er fyldt med fordærvelsesbakterier

Hver femte sushirestaurant har fået en bøde af Fødevarestyrelsen under razzia.

Nyt om mad

Restauranter i Københavnsområdet med den populære sushi-mad får en del dumpekarakterer af Fødevarestyrelsen.

Halvdelen af de sushi-restauranter og take-aways-steder, som Fødevarestyrelsen har set nærmere på hen over sommeren, har ikke styr på opbevaringstemperaturer og egenkontrol.

Samtidig har Fødevarestyrelsen fundet sushifisk med for mange fordærvelsesbakterier i en fjerdedel af virksomhederne, oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ

I hver femte kontrol var overskridelserne så høje, at Fødevarestyrelsen gav bøder.

Ingen sygdomsfremkaldende bakterier
Trods de mange overskridelser af reglerne fandt Fødevarestyrelsen ikke sygdomsfremkaldende bakterier i hverken råvarer til sushi eller i sushiruller.

De japanske delikatesser blev blandt andet undersøgt for Listeria bakterier, Stafylokokker og E. coli bakterier, der alle kan gøre forbrugerne syge.

Fraværet af sygdomsfremkaldende bakterier glæder udbrudskoordinator, Morten Lisby, der ser den del af resultaterne som tegn på, at mange af aktørerne i sushi-branchen har styr på råvarekvalitet og produktionshygiejne - trods behovet for opstramninger på opbevaringstemperaturer og serveringsprocedurer.

Ægte krabbekød var ikke ægte

Tre ud af ti restauranter er blevet indskærper reglerne for opbevaring af råvarerne, fordi de skrev urigtige og vildledende oplysninger på menukortene.

LÆS ARTIKEL

Eksempelvis fandt Fødevarestyrelsen flere restauranter, der angav, at de serverede ægte krabbekød, selvom der var tale om imiteret krabbekød, den såkaldte surimi.

Fødevarestyrelsen var på godt 60 kontrolbesøg i Hovedstadsområdet og undersøgte 100 sushi-prøver fra i alt 20 virksomheder.

De besøgte restauranter kan vente endnu et besøg fra myndighederne inden for de næste to måneder.

NB Fødevarestyrelsen understreger, at ingen fund har medført fare for forbrugernes sundhed.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce