Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kom sæsonens saft og kraft i salatskålen

Bedre smag, mere grønt for pengene og mindre forurening. Der er mange fordele ved at følge årstiderne i køkkenet.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Himmelen er grå, og kulden bider i kinderne. Men indenfor i supermarkedets grøntafdeling strutter hylderne af sol og sommer. Her er ranke asparges, lyserøde rabarber og modne jordbær. Selv om foråret knap er begyndt, er det ikke et usædvanligt syn, for de danske årstider har ikke længere særlig stor betydning for, hvad der havner på middagstallerkenerne. Det fortæller chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, Klaus Jørgensen.

»Grundlæggende accepterer danskerne og detailhandlen ikke længere sæsonerne. Tendensen er blevet mere og mere tydelig i løbet af det seneste årti. Vi spiser færre og færre danske varer og benytter os i stigende grad af ingredienser fra udlandet«, siger han.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden