Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 JOACHIM ADRIAN
Foto: JOACHIM ADRIAN

Prist. Noma-kokken Rene Redzepi blev hædret med Copenhagen Ambassador Honorary Award ved åbningen af Copenhagen Cooking. For sin betydning for at udbrede kendskabet til København som maddestination.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Madfestival får millioner af kommunen

Copenhagen Cooking får 2,5 mio. kr. af Københavns Kommunes kreative 'task force'.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der skal sættes endnu mere skub på den populære madfestival Copenhagen Cooking.

Ikke bare for at fornøje københavnere og kulinariske turisters ganer. Festivalen skal som et kulturelt fyrtårn generere vækst og flere arbejdspladser i hovedstaden.

Derfor giver Københavns Kommune nu 2,5 mio. kr. til Copenhagen Cooking fordelt over 2013 og 2014.

Det sker på baggrund af anbefalinger fra det nyligt nedsatte Copenhagen Creative Task Force, der samlet på initiativ af Københavns borgmestre for at give anbefalinger til, hvordan kommunen kan bidrage til at skabe vækst i de kreative erhverv.

LÆS ARTIKEL

Flere madevents de næste to år
Millionerne er en solid saltvandsindsprøjtning til festivalen, som normalt har et årsbudget på 4,5 mio. kr.

»Det giver os mulighed for at lave nye projekter, så man kan godt forvente endnu flere arrangementer i de næste år«, siger Maria Kristensen Bech, festivalleder for Copenhagen Cooking.

Hun har endnu ikke set specifikationer for, hvordan pengene må bruges på, men hun forventer, at det skal være til events, der kan understøtte byens kreative vækstlag.

LÆS ARTIKEL

Otte år med Cooking

Festivalen, der i år foregik over 10 dage i august, havde mere end 100.000 deltagende gæster. I 2009 var tallet 75.000 og i 2008 var det 50.000, der benyttede sig af spotpriser på michelinmad, deltog i kogekurser, madmarkeder, kulinariske byture og meget, meget andet.

LÆS ARTIKEL

Ud over de mange københavnere, der mæskede sig og blev klogere på madkultur, fik Copenhagen Cooking også stor bevågenhed fra internationale medier. Medier som The Guardian, International Herald Tribune, Deutsche Welle, The Independent samt britiske og amerikanske food blogs rapporterede således fra festivaldagene.

En beregning fra Wonderful Copenhagen fra sidste års festival viste, at det i 2011 medførte 9.000 overnatninger, heraf 3.600 fra udenlandske deltagere og en samlet turistøkonomisk forbrug på 12,9 mio. kr.

2012 var ottende år med Copenhagen Cooking og havde over 140 arrangementer.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden