0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Børnefamilier er vilde med færdigmad

Når mor, far og børn sætter sig til bords, er maden i stigende grad bestilt udefra.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
 MARTIN LEHMANN
Foto: MARTIN LEHMANN

færdigmad. Mange vil hellere hygge med ungerne end lave mad selv, når hverdagen er travls.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Take-away-kæderne Just-Eat, E-Takeaway og Room Service melder alle om et større salg af børnemenuer og flere børnefamilier blandt kunderne.

Hos E-Takeaway er salget af børnemenuer mere end firdoblet siden 2008, og hos Just-Eat har man haft en stigning på mellem 22 og 139 procent i salget af de mest populære børnemenuer det seneste år. Det skriver 24timer.Og tendensen er klar, vurderer livsstilsekspert og fremtidsforsker Birthe Linddal.

»Det er et fænomen, der vokser kraftigt, især i de større byer, hvor der er nogle lødige og gode alternativer at vælge imellem. De børnefamilier, der står for stigningen, er de moderne, vellønnede familier, og de vælger typisk at købe noget sundt hverdagsmad,« siger Birthe Linddal og tilføjer, at årsagen er, at især børnefamilierne har en travl hverdag.
Kvalitetestid i stedet for madlavning

»Det er ikke, fordi vi ikke kan lide at lave mad. Men i hverdagen har vi simpelthen ikke tiden, og så vil vi gerne have kvalitetstid med vores børn i stedet for at stresse rundt. Så tænker man, at hvis man bare lige kan ringe efter noget, så har man en time, hvor man kan snakke med sine børn og lægge puslespil med dem og måske oven i købet få tid til at se sig selv i spejlet,« siger hun til 24timer.

LÆS OGSÅ

Den nemme løsning med take-away handler ifølge Birthe Linddal også om forældrenes livsstil.»Folk er ældre i dag, når de får børn, så de er vant til en række friheder. De har en forestilling om, at der er meget, de skal nå ud over at gå på arbejde. Så skal de lige have lagt noget træning ind, ud med deres veninder og børnene skal gå til gymnastik,« siger Birthe Linddal.

Take-away-tendensen har gennem flere år vokset sig stor i England og USA og vil i fremtiden vokse i Danmark, mener Birthe Linddal.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce