Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Feriefedme. Er der kommet lidt ekstra på sidebenene efter ferien, er der hjælp at hente her.
Foto: RUNE PEDERSEN

Feriefedme. Er der kommet lidt ekstra på sidebenene efter ferien, er der hjælp at hente her.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Smid feriekiloene: Her er 17 sunde og delikate madopskrifter

Har du været lidt for god ved dig selv i sommerferien, kan du her få tips til lette retter fra Politikens kogebog.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Røg der lidt for mange grillpølser, isvafler og drinks ned henover sommeren? Eller blev der sørget lidt for meget over det dårlige vejr med varm kakao, slik og chokolade?

LÆS GUIDE

Hverdagen har for mange igen meldt sin ankomst, og Tjek har derfor fundet guides og opskrifter fra KOGEBOGEN i den lette ende, der nok skal hjælpe med at få feriekiloene af igen.

Læg ud med morgenmaden
Det er slut med croissanter, amerikanske pandekager og store caffe latte. Prøv i stedet en omgang , kast du ud i en eller prøv kræfter med den lidt mere krævende .

Du kan også finde inspiration i guiden .

Glem ikke mellemmåltiderne
Vi danskere er opdraget til at spise stort morgen, middag, aften, men i følge eksperterne burde vi i stedet sprede kalorieindtaget lidt ud, spise mindre hovedmåltider og i stedet arbejde med nogle mellemmåltider. De skal naturligvis også være i den lette kategori og kan bestå af frugt og grønt.

Man kan også vælge at gå lidt mere til den og arbejde lidt med råvarerne. Giv eksempelvis grøntsagerne lidt selskab med Carsten Kysters udgave af , smag nødderne til med lidt krydderier i en omgang eller prøv de japansk-inspirerede , der ofte ses på sushirestauranter.

Fornuftig frokost
Buffetten på arbejdet lokker med varme retter, men selv om det sikkert ser lækkert og sundt ud, kan en varm ret midt på dagen ofte resultere i lidt for mange kalorier end nødvendigt.

LÆS ARTIKEL

Gå som udgangspunkt efter proteinholdige fødevarer som kylling, tun, torskerogn, hytteost og æg. De giver god lang mæthedsfornemmelse, så man ikke er sulten lige efter måltidet. Undgå hurtige kulhydrater fra f.eks. pasta, ris og kartofler.

Er der overskud til at lave maden hjemmefra og dermed undgå fristelserne i kantinen, kan man forsøge sig med Tina Scheftelowitz' hjemmelavede , et parti eller en .

Find desuden mere inspiration i guiden

Aftensmad uden overspisning
Dagens sidste måltid fordøjes om aftenen og natten, hvor dit aktivitetsniveau er lavere end resten af dagen. Undgå derfor for fed mad og opnå i stedet en mæthedsfornemmelse af det grønne, det grove, det magre og det proteinholdige. Og vig udenom de næringsfattige fede sovse, det fede kød, den unødvendige anden eller tredje portion - og nyd maden fremfor at sluge den.

Skal du have inspiration til retter, der holder den slanke linje, er Oscar Umahros opskrifter med byg et godt bud, herunder hans . Også James Price har kastet sig over de slanke retter, og han sammensatte således i januar en hel menu, der kan ses i guiden . Guiden var ment til at kickstarte sundheden efter julen, men den er bestemt lige så relevant her efter ferien. Skal det være lidt mere velkendte retter, har Tina Scheftelowitz lavet en serie af grove, sunde pizza'er i guiden .

Endelig er der også tips at hente i guiden .

Drop hyggeslikket
Den søde tand melder typisk sin ankomst kort tid efter aftensmaden, og den kan være svær at ignorere efter en lang arbejdsdag.

Ernæringskonsulent Per Brændgaard Mikkelsen giver i guiden tips til at tøjle den søde tand. Er det helt umuligt at holde nallerne fra søde sager, kan man i stedet forsøge at erstatte chokoladen, chipsene og colaen med nogle sundere alternativer. Her er der hjælp at hente i guiden .

Sidst men ikke mindst...

Det er vigtigt med en ordentlig kost, men regelmæssig motion er naturligvis også vejen til en slankere livsstil efter en doven sommerferie. Lad Birgitte Nymann give en hjælpende hånd med lidt .

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden