Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tomt. Restaurant Ad Libitum 2 på Axeltorv er forladt.
Foto: DRESLING JENS

Tomt. Restaurant Ad Libitum 2 på Axeltorv er forladt.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Cafémillionærs buffetrestaurant ligger øde hen

Al inventar i kendt restaurant ved Axeltorv er væk. Men stedet åbner igen.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Café Sommersko i Kronprinsensgade. Ad Libitum 2 på Axeltorv. Café Sari på Nytorv. Midpoint på Halmtorvet. Café Stella i Kompagnistræde.

Restauratøren bag disse ovennævnte steder, Bahram Sari, har haft travlt med at åbne cafeer og restauranter i København de seneste år. Måske også for travlt.

Ad Libitum 2 på Axeltorv ved Vesterport er nemlig lukket ned. Forklaringen er, ifølge folkene bag, at sommerens skybrud har raseret stedet.

De kæmpestore lokaler, hvor der er plads til 300 gæster, som normalt dykker ned i restaurantens billige buffet, står lige nu tomme hen. Al inventaret i lokalerner er væk, trægulvet er revet op, hylderne er ryddede, og en stige troner ensomt ved indgangen.

Startede i 7-Eleven
Dermed fortsætter problemerne for Ad Libitum 2.

Sidste år fik buffetrestauranten, der ligger over for Palads-biografen, fire sure smileys af fødevarekontrollen. Den fjerde sure smiley blev udløst, fordi stedet bl.a. havde forsøgt at skjule de tre sure smiley, der i forvejen burde være hængt op ved indgangen.

Manden bag Ad Libitum 2, Bahram Sari, startede oprindelig karrieren som tjener på RizRaz i Kompagnistræde. Efter tre måneder blev han overtjener på stedet.

Derefter var han selvstændig 7-Eleven-ejer i en årrække, hvor han købte sig ind i en 7-Eleven-filial, der var en af de bedst sælgende i kæden. Siden opbyggede han sit restaurant- og caféimperium og er blevet kendt for at have hang til dyre biler.

I august sidste år overtog han den hæderkronede Café Sommersko. Her satsede han med egne ord på igen at kunne bringe caféen op på det niveau, som den havde i 1980’erne.

Stedet åbner igen
Cafe Sommersko og restauratørens andre steder kører i bedste velgående. Det er altså kun Ad Libitum 2 på Axeltorv, der netop nu er lukket ned, forlyder det fra en af restauratørens medarbejdere.

»Håndværkere er i gang med at arbejde i Ad Libitum 2, som blev ramt af skybruddet. Restauranten åbner igen«, lyder forkalringen fra medarbejderen på Café Sommersko.

ibyen.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra restauratøren selv.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden