Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Hotdog. Med hummer! En af opskrifterne fra madbloggeren Newyorkerbyheart's nye amerikanskinspirerede kogebog.
Foto: Line Falck

Hotdog. Med hummer! En af opskrifterne fra madbloggeren Newyorkerbyheart's nye amerikanskinspirerede kogebog.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Madblogger-bog byder på alt godt fra Amerika

Kjeld Koplev er inspireret af madbloggeren Birthe Lynggaards kogebog med multietniske, amerikanske opskrifter.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skade at Amerika skal ligge så langt herfra, tænkte madbloggeren Birthe Lynggaard, da hun for nogle år tilbage ufrivilligt blev førtidspensionist.

MADKLUB Bliv medlem af Politiken Madklub og vælg mellem 3 lækre velkomstgaver

Men som Christian Winthers Peter drog hun hjemmefra og kunne citere verslinjerne fra ’Flugten til Amerika’:

»Nej«, tænkte jeg da, »det er for galt! Langt mer, end jeg kan udholde; – Det skal de alle faa dyrt betalt, Som mig denne Tort forvolde. Nu flygter jeg bort til Amerika! Og naar man saa er forlegen, Hvor atter man faar en Peter fra, – Ja – saa er Peter af Vejen«.








Hvor Peter straks samme aften vendte hjem til mors kødgryder, blev Birthe Lynggaard tilstrækkeligt længe i Amerika til, at hun tabte sit hjerte, ikke bare til menneskene og landet – men også til maden, som hun siden har dyrket på sin madblog.

ANMELDELSE

Nu har hun så samlet en række af det, hun kalder skønne opskrifter i en bog, der godt nok er meget amerikansk, men også charmerende i sit voldsomme engagement.

Alting er godt, når blot det kommer fra Amerika. Og det gør alle opskrifterne.

Amerikanske pretzels

Selv om vi allerede kender en del af dem, så er der alligevel overraskende mange kombinationer, der lokker til efterfølgelse.

F.eks. er jeg hooked på at bage Pretzels – det er saltkringler af den slags, forhenværende præsident Bush var ved at kløjes i, mens han så amerikansk fodbold i tv.

OPSKRIFTER

Der er også en opskrift på bagels, oprindelig et jødisk tillæg til det amerikanske køkken, og en herlig ting at smøre med friskost og fylde med let røget laks.

Som bagels er af jødisk-østeuropæisk oprindelse, er der masser af bogens amerikanske retter, der stammer alle andre steder fra end lige netop det nordamerikanske fastland.

ANMELDELSE

I virkeligheden slår det multietniske element i den amerikanske kultur stærkt igennem i maden.

Det fascinerende ved Amerika er netop mangfoldigheden og brogetheden. Og det får man fint fornemmelse af i Birthe Lynggaards amerikanske kogebog.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden