0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lav en himmelsk - og nem - nytårsmenu

Maden må godt være nem at lave, men den skal smage af rigtig meget.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Forret. Nem og festlig måde at spise sushi på. Dæk op med en masse skåle med sushi-ingredienser og lav selv sushiruller og sushikræmmerhuse. I kan starte allerede ved velkomstdrinken med at lave ruller og kræmmerhuse, så er eventuelt børn og unge også aktiverede. Du kan selvfølgelig variere fyldet efter lyst. Avokadocremen kan erstattes af avokadobåde, dryppet med friskpresset citronsaft.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Og vi taler ikke om stjerner af michelintypen, men retter udviklet efter min sædvanlige devise:

Maden skal smage som i himlen
Den skal smage af meget. Jeg kan lide retter med knald på smagen: krydderier, krydderurter, salt, sødt, syrligt og stærkt. De finere smagsnoter overlader jeg til andre.

Maden skal være nem at lave
Hvis der er en overspringshandling, så finder jeg den gerne. Ikke noget med at koge alle ingredienserne separat i små gryder, koge ind og så videre. Det er lavpraktisk håndværk.

Dog er islagkagen lidt mere omstændelig, end mine opskrifter normalt er. Men der er jo kun nytår en gang om året. Retterne må gerne kunne uddelegeres eller laves i fællesskab. Der er jo ingen grund til, at værten er ved at dejse om, når gæsterne kommer.

Al maden kan i princippet laves af gæsterne, så kan du selv stå for de festlige rammer. Et glas champagne og en lille lur inden festivitasen er vel heller ikke af vejen?

Hvis du selv vil lave noget af maden, er det mest oplagte, at du laver sushibuffeten. Så er den også klar, når de første ankommer. Det sidste skriver jeg af bitter erfaring. Har engang oplevet, at de, som skulle lave forretten, kom en time for sent, så jeg tænker altid over, hvem jeg uddelegerer hvilke retter til.

Man skal ikke være helt bombet, efter man har spist.
Medmindre man har spist for meget dessert! Det vil sige, at der skal være en tilpas stor mængde grøntsager i menuen, som selvfølgelig smager suverænt. Er der noget mere usexet end kokke, som kun kæler for kødet?

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere