Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Dansk Arkitektur Centers café på Christianshavn har en unik udsigt.

Dansk Arkitektur Centers café på Christianshavn har en unik udsigt.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Spis til byens bedste udsigt

IBYEN.dk guider til caféer og spisesteder med masser af sol, vand og natur.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Direkte ud til havnen Dansk Arkitektur Centers café er ikke en café i traditionel forstand. Den har en ret begrænset åbningstid og ditto menukort. Men maden er lækker og relativt billig.

Og får man ét af de tre borde i den eksklusive glaskarnap højt oppe på gavlen af det gamle pakhus, venter en af byens mest eksklusive udsigter over Københavns havnebassin.

LÆS ANMELDELSE

DACafé. Strandgade 27B, 1401 København K, åben mandag til søndag klokken 11-16. www.dac.dk.

Lysthus i Kongens Have
Orangeriets beliggenhed er en af de bedste i byen.

Som et pust fra fortidens lette sommerudflugter ligger det lille lysthuslignende sted på kanten af Kongens Have og Kronprinsessegade, og når vejret tillader det, kan man sidde udenfor med udsigt til den store grønne have, som Christian den Fjerde syntes var passende i størrelse til en konges fritidsslot.

Menukortet på stedet er overskueligt, og alle retterne passer rigtig fint til den stemning af lys og lethed, der præger lokalet, hvor det er svært ikke at få en plads ved vinduerne.

LÆS ANMELDELSE

Orangeriet. Kongens Have, Kronprinsessegade 13, Kbh. K. 33 11 13 07. Åbningstider: Tirsdag - lørdag kl. 11.30-15.00 & 18.00 - 22.00. Søndag kl. 12-16.30.

Kig til vandet
Alle burde unde sig selv et besøg på Café Sundet.

Maden er god. Og caféen har en af byens bedste terrasser, hvorfra man, hævet over byens grå asfalt, kan kigge langt ud over Øresunds bølger og de skibe, der maver sig rundt i den lille Svanemøllehavn.

LÆS ANMELDELSE

Café Sundet. Svanemøllehavnen, Svaneknoppen 2, 2100 Østerbro, åben søndag til fredag 11.00- 23.00. Lørdag lukket. cafesundet.dk

På øverste etage
På toppen af byen midt mellem kobberspir og tårne ligger Café Hovedtelegrafen som et kæmpe drivhus oven på Post & Tele Museum.

Udsigten er enestående. Når man kommer ud af elevatoren på femte sal, åbenbares en verden af irgrønne spir og skulpturer, man ikke lægger mærke til fra gadeplan.

Maden på stedet er old school-dansk. Man kan få sig et stykke med sild eller en gang dyrlægens natmad, men burgeren er også en glimrende mulighed.

Cafe Hovedtelegrafen, Købmagergade 37. Åbningstider: Tirsdag 10-17, onsdag 10-20, torsdag-lørdag 10-17, søndag 10-16. Køkkenet lukker en time før museet.

Helt ude i naturen

Søndag i næste uge åbner Café 8-tallet i Bjarke Ingels Groups nye bygning af samme navn i Ørestad Syd.

8-tallet ligger på Robert Jacobsensvej, der hvor Københavns største fredede naturområde begynder, og et kort stykke efter metroens endestation i Ørestad, Vestamager. Der er med andre ord masser af frisk luft og ro i nærheden af den nye café, der frister med en terrasse ved spejlbassinet, hvor man kan kigge direkte over på græssende køer.

Hvilket passende kan gøres i magelighed i en af caféens 10 liggestole ud til det 8-tallet selv kalder »byens flotteste udsigt«. Man kan også vælge at tage plads indenfor, hvor man både kan spise i caféens bar og lounge eller ved et langbord og caféborde.

LÆS ARTIKEL

Café 8-tallet, Richard Mortensensvej 81A, stuen, 2300 København S. Tlf. 32 628 628.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden