Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

København har fået sin første lesbiske kaffebar

På Enghavevej på Vesterbro retter en ny cafe sig især mod kvinder, der kan lide kvinder.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På facaden står der 'Kaffe & Ølbar'. Men på Facebook kalder Vesterbros nye cafe sig 'Lesbisk kaffe'.

Og hvorfor nu det?

»For ikke at skræmme kunder væk, kort og godt«, forklarer indehaver Tina Engberg Christiansen.

Hun mener, at folk på gaden måske vil kvie sig ved at gå ind på en café, der skilter med at være lesbisk, mens lesbiske selv måske ikke ønsker at blive sat i bås ved at sidde i vinduet under et skilt med ordet for deres seksuelle præference.

Et lille regnbueflag ved indgangen indikerer dog, at caféen ikke er helt mainstream, selv om menuen byder på det helt gængse udvalg af latte, croissanter, shots og fadøl.

Kysse ubemærket Tina Engberg Christiansen har åbnet Kaffe & Ølbar/Lesbisk Kaffe, fordi der ikke findes noget sted for lesbiske at møde i dagtimerne.

Om aftenen kan man gå på bar på Vela, men hvis man bare har lyst til at mødes over en kop sort kaffe med sin date, har det indtil nu måttet foregå i heteromiljøer.

LÆS ARTIKEL

»Nogle gange er det rart at gå ud med sin kæreste og kunne nusse, holde hånd eller kysse, uden at man bliver lagt mærke særligt til«, forklarer hun.

Hun mener, at det i det hele taget er rart at kunne gå ud og se og blive set velvidende, at man er blandt ligesindede.

Lesbiske dominerer om aftenen

I dagtimerne er det dog indtil videre (cafeen åbnede i starten af oktober) et blandet publikum af mødregrupper, mænd, der skal have en hurtig cortado og lokale kunstnere, mens det først er om aftenen og især torsdag, fredag og lørdag, at stedet bliver domineret af lesbiske.

Det er også her, at caféen for eksempel holder warm-up-arrangementer med musikere, der skal optræde på Vega. For eksempel med miljøets darlings Lucy Love og Marie Key.

Denne fredag er programmet dog helt straight. Sådan da.

Det er J-dag, og det fejres på cafeen fra klokken 20.59.

'Sneen falder over Lesbisk Kaffe' står der på Facebook-flyeren, hvor et par rensdyr med svingende lyserøde bryster og krøllet kønsbehåring kysser...

------------------------

Rettelse: Denne artikel var i en tidligere version illustreret med et billede af to kvinder, som danser sammen. Der var tale om undervisning, og billedet var helt uvedkommende i sammenhængen. Politiken beklager at have brugt det forkerte billede.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden