Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Joachim Adrian (arkiv)
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Byens bedste fiskeoplevelser

Ibyen guider til en håndfuld gode fiskerestauranter i København.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flere og flere københavnske restauratører får øjnene op for det guld, der svømmer rundt i de danske farvande.

Ibyen giver et bud på, hvor man kan få god fisk i byen.

Som en havneknejpe i Spanien

Tidligere var fisk på restaurant nærmest synonymt med en dyr og dejlig affære på Krogs Fiskerestaurant på Gl. Strand.

Men siden er feltet blevet livligere og langt mere kulørt. På Nørrebro finder man Cofocos bud på en sydlandsk taverna - sdog i en kvalitet, som man nok ville dåne over at støde ind i på en charterferie.

Hos Oyster & Grill betaler man for skaldyrene efter vægt og i sin anmeldelse sammenlignede Adam Price stedet med de mange billige fiskerestauranter, som kendertegner havnefronterne i de små fiskerbyer i Frankrig, Spanien og Italien:

»Simple og rigelige anretninger af friske fisk og skaldyr, der ryger en tur på grillen eller tilberedes a la plancha – på en stor jernplade, hvor de lyndampes i skallerne i egen saft. God, let drikkelig hvidvin eller rosé til – og ikke så meget snak«.

LÆS ANMELDELSE

LÆS ARTIKEL

Oysters & GrillSjællandsgade 1B, 2200 København N, 70206171

Fastfood af fineste kvalitet

I Torvehallerne kan man finde mangeøjede krabber og langarmede blæksprutter til at købe med hjem. Men så sandelig også lækre hapsere til en hurtig frokost i baren ved Fiskerikajen.

Og stedets version af fish'n chips begejstrede Politikens caféanmelder Henrik Palle, som i sin anmeldelse af stedet skrev:

»Forskellen på vores fiskefileter og englændernes er, at vi bruger panerede skrubber, mens briterne vender torskefisk i pandekagedej. Og hemmeligheden er frisk fisk og på pomfritsiden friske kartofler. Ikke noget med præfabrikeret fisk og frosne fritter. Hvis det skal være ordentligt, skal det være helt friskt. Det er det hos Fiskerikajen. Fisken er delikat og velstegt, dejen sprød og ikke for tyk og fritterne tydeligt håndskårne«.

LÆS ANMELDELSE

LÆS ARTIKEL

FiskerikajenFrederiksborggade 21, 1360 København K, Torvehallerne, stade G9/H9, 70106070 og 45765520

Fisk på fransk

Pastis Fishmarket i indre by byder på fisk i fransk bistrostil. Her kan man vælge og vrage på et menukort, der byder på et rigt udvalg af skaldyr og fisk og en enkelt bøf.

Kortet sammensættes efter sæsonens udvalg hos den lokale fisker, og alt er kokkereret i overensstemmelse med det klassiske franske fiskekøkken.

Kortet tilbyder et flot østersudvalg, hvor seks slags koster mellem 125 og 175 kr. for de fineste. Resten af kortet byder på gode fiskeretter både for de fattige og de rige. En 'plateau de fruits de mer' fra 350-700 kr. og á la carte hovedretter fra 175-225 kr.

Politikens madanmelder beskriver stedet som et tiltrængt godt fiskested i byen.

LÆS ANMELDELSE

Pastis Fishmarket, Hovedvagtsgade 2, 1103 København K, 88 16 99 99

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Fisk på italiensk

Bag Acquamarina står den italienske michelinrestaurant Era Ora, der har gjort det muligt for byens fiskeentusiaster at få fisk på italiensk.

Det uformelle fisketrattoria byder på et frisk fiskekort forankret i italiensk madtradition, hvor enkelhed er en dyd. Menuvalget er også enkelt, for man kan kun vælge én, og den koster 450 kr. Hertil kan man vælge mellem to forskellige vinmenuer, én, der svarer til menuprisen og én, der er dyrere til 650 kr.

Madanmelderen Adam Price opsummerede stedet som »et flot sted med et delikat køkken, ingen tvivl om det« – men priserne ligger i den høje ende.

LÆS ANMELDELSE

Acquamarina, Borgergade 17A, 1300 København K, 33 11 17 21 og 31 38 17 21

Moderne fisk

På Vesterbro er Den Hvide Kødbys bud på en restaurant med fisk på kortet Fiskebaren. Baren blev i marts i fjor belønnet med michelinguidens Bib Gourmand, en særlig pris, der bliver givet til restauranter, der tilbyder god kvalitet for få penge.

LÆS ARTIKEL

Stedet er moderne indrettet med gobler i gigantisk akvarium. De bevæger sig stille rundt, mens der spises. Kortet byder på alt fra østers til torsk, og i tidens ånd, kan man frit sammensætte sin menu efter størrelsen på ens sult og pengepung.

LÆS ARTIKEL:

Kødbyens Fiskebar, Flæsketorvet 100, 1711 København V, 32 15 56 56

Historisk fisk

Klassikeren Krogs Fiskerestaurant på Gl. Strand byder på fisk i historiske rammer. Siden 1910 har restauranten serveret havets frugter i de fredede lokaler over for Thorvaldsens Museum.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Den seksretters menu når godt rundt om havets udvalg lige fra ørred, til østers og havtaske, og den koster 695 kr. For den helt store rundtur bør man vælge nirettersmenuen til 1195 kroner.

Hvis man spiser på mindre budget, kan kan også vælge at gå a la carte. Her vælger man selv blandt en række retter, der alle koster 150 kroner - for eksempel 'Limfjordsøsters, Baerii caviar, Vodka fra Hven og Havgus' eller Krogs Fiskesuppe.

Et klassisk valg af fiskerestaurant, men også i den pebrede ende af prisskalaen.

Krogs Fiskerestaurant, Gammel Strand 38, 1202 København K, 33 15 89 15

NB: Området lige under Knippelsbro bliver hvert år forvandlet til vin og fiskebaren Knipps. Her er der biodynamiske og økologiske vine og en dagligt skiftende menu mellem søjlerne under Knippelsbro. Desværre dog kun én enkelt uge om året, nemlig i forbindelse med madfestivalen Copenhagen Cooking.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden