Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Erik Olsson
Foto: Erik Olsson

Forblæst. På Færøerne hænges fårekøllerne et vindblæst sted - det er ikke svært at finde på øen Store Dímon (billedet) - og efter tre måneder i den tørre salte luft er kødet blevet til den såkaldte ræst, som bruges kogt i en suppe. Yderligere et par måneders fermentering giver skærpekød.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Færingernes fornemmelse for fermentering

Fermenteret mad er moderne i restaurantkøkkenet, og på Færøerne er de mestre i forskellige grader af madråddenskab.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Lugten er ubestemmelig, da vi træder ind i stuerne hos den eneste familie, der bor på Store Dímun, en af de sydlige øer på Færøerne.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden