0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Opskrifter: Sådan kommer du i gang med fermentering

Nyd resultatet af fermenteringen 3-4 uger efter, at processen er sat i gang.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Kilde: Aarstiderne

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

De fleste kender til den tyske sauerkraut, der fermenteres ved at gnide salt ind i kålen, men der er nærmest ingen grænser for, hvilke grøntsager der kan gæres.

Det er blot at prøve sig frem, og resultatet kan bruges til at opgradere mange retter, f.eks. hotdog, flæskestegssandwich, madpandekager, en salat eller den koreanske klassiske ret bibimbap, hvor kogte brune ris og pocherede æg serveres med grøn salat, revne gulerødder og fermenterede grøntsager i lage – og gerne med lidt tamari og kimchi.

Når man fermenterer hele grøntsager – især rodfrugter og grøntsager med lavt vandindhold – bruger man i modsætning til sauerkrauten typisk en saltlage:

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden