0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lyn-fermenter derhjemme

Kokken Thomas Rode viser, hvordan du let nemt og enkelt kommer med på den nye madtrend: Fermentering

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Thomas Rode viser hvordan du fermenterer din egen kål Kilde: politiken.tv / Foto: Peter Vintergaard. Klip: Henrik Haupt

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Surkål, sauerkraut og kimchi - den sydkoreanske nationalret - er lavet ud fra det samme princip. Fermentering. Det betyder at gære, og er en tusindårig gammelkendt proces, der blandt andet er blevet brugt til at konservere madvarer. Fra øl og yoghurt til soja og vin.

I dag har fermentering fået et come back. Sidste år udgav kokken Søren Ejlersen bogen 'Fermentering', der lige nu ligger højt på bestsellerlisterne og flere bogudgivelser er kommet til siden. Udover at fermentering bliver brugt som konserveringsmetode, så viser forskning også at der er sundhedsmæssige gevinster at hente.

Under gæringen opstår der mælkesyrebakterier, der er gavnlige for vores krop og i følge den amerikanske neurolog David Perlmutter, der er forfatter til bogen 'Hjernes nye liv' kan fermenterede fødevarer være med til at forbedre vores sundhed - både i forhold til at undgå hjertekar-sygdomme og demens.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere