Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Thomas Rode viser hvordan du fermenterer din egen kål Kilde: politiken.tv / Foto: Peter Vintergaard. Klip: Henrik Haupt

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lyn-fermenter derhjemme

Kokken Thomas Rode viser, hvordan du let nemt og enkelt kommer med på den nye madtrend: Fermentering

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Surkål, sauerkraut og kimchi - den sydkoreanske nationalret - er lavet ud fra det samme princip. Fermentering. Det betyder at gære, og er en tusindårig gammelkendt proces, der blandt andet er blevet brugt til at konservere madvarer. Fra øl og yoghurt til soja og vin.

I dag har fermentering fået et come back. Sidste år udgav kokken Søren Ejlersen bogen 'Fermentering', der lige nu ligger højt på bestsellerlisterne og flere bogudgivelser er kommet til siden. Udover at fermentering bliver brugt som konserveringsmetode, så viser forskning også at der er sundhedsmæssige gevinster at hente.

Under gæringen opstår der mælkesyrebakterier, der er gavnlige for vores krop og i følge den amerikanske neurolog David Perlmutter, der er forfatter til bogen 'Hjernes nye liv' kan fermenterede fødevarer være med til at forbedre vores sundhed - både i forhold til at undgå hjertekar-sygdomme og demens.

Princippet bag fermentering er relativt enkelt. Her viser kokken Thomas Rode, hvordan du nemt kan fermentere et hvidkålshoved i køkkenet.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • 
    Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

    Du lytter til Politiken

    14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
    14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

    Henter…

    Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

  • Du lytter til Politiken

    13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
    13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

    Henter…

    I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

  • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden