Stjerner. Her er overblikket over danske michelinrestauranter.
Foto: Miriam Dalsgaard

Stjerner. Her er overblikket over danske michelinrestauranter.

Nyt om mad

FAKTA: Her er Danmarks michelinrestauranter 2012

Se den samlede liste over danske restauranter med michelinstjerner i år.

Nyt om mad

Noma: 2 stjerner
Noma blev både i 2010 og 2011 udnævnt til verdens bedste restaurant, og mange madanmeldere mener, at Noma burde have haft sin tredje stjerne for sin ekstraordinære gastronomi baseret på nordiske råvarer som salturt, havtorn og kød fra grønlandske moskusokser. I køkkenet står Rene Redzepi og styrer slaget kompromisløst og kreativt.

Noma, Strandgade 93, 1401 København K
LÆS ANMELDELSE

Geranium: 1 stjerne
På Geranium i Parken huserer stjernekokken Rasmus Kofoed, der er kåret til verdens bedste kok. Sidste år blev toprestauranten forbigået af Michelinguiden til de danske anmelderes store forundring, men denne gang var der stjerneregn over Parken.

Geranium, P.H. Lings Alle 4. 8. sal. Kbh. Ø
LÆS ANMELDELSE

Grønbech og Churchill: 1 stjerne
For den tårnhøje og meget dedikerede køkkenchef Rasmus Grønbech har Michelin i mange år været en ond ånd. Nu er han tilbage ved eget komfur, og kokken, der er i absolut topliga, fik endelig den eftertragtede stjerne

Grønbech og Churchill, Esplanaden 48/Amaliegade 49. Kbh. K.
LÆS ANMELDELSE

Relæ: 1 stjerne
Christian Puglisi og partnere åbnede en utraditionel gourmetrestaurant, hvor der serveres Noma-lignende mad skabt af regionale råvarer. Puglisi har tidligere arbejdet på både Noma og El Bulli, og nu kan han også bryste sig af sin helt egen michelinstjerne

Relæ, Jægersborggade 41, 2200 Kbh. N
LÆS ANMELDELSE

Den Røde Cottage: 1 stjerne
Anita Klemensen har en fortid på Søllerød Kro og 1.th, og nu driver hun den lidt hemmelige restaurant ved Strandvejen. Her laver hun mad i den absolutte eliteklasse til priser, der er til at forstå. Det udløste en stjerne i Michelinguiden i år.

Den Røde Cottage, Strandvejen 550, Klampenborg
LÆS ANMELDELSE

Kong Hans Kælder: 1 stjerne
Køkkenchef Thomas Rode Andersen har i mange år været en af dansk gastronomis virkelige sværvægtere. Rode tog over efter Kong Hans' tidligere køkkenchef, franske Daniel Letz, og holder stadig det ekstremt høje niveau på det legendariske spisested.

Kong Hans' Kælder, Vingårdstræde 6, 1070 København K

Søllerød Kro: 1 stjerne
Mange restauranter er lidt sparsomme med at bruge de dyre råvarer, men sådan er det ikke på Søllerød Kro, der gør sig i det klassiske franske gourmetkøkken. Hvis de laver en trøffelmenu, så er retterne dækket til med trøfler. Kroen har haft en michelinstjerne siden 2007.

Søllerød Kro, Søllerødvej 35, 2840 Holte
LÆS ANMELDELSE

Era Ora: 1 stjerne
Siden 1997 har Era Ora været fast inventar i Michelinguiden og høstet roser hos de hjemlige madskribenter. Era Ora kører ikke a la carte, men serverer udelukkende menuer, der består af 9 til 14 små retter fra det norditalienske køkken. Era Ora har serveret luksus på tallerkenen i 28 år.

Era Ora, Overgaden Neden Vandet 33 B, 1414 Kbh.

Kiin Kiin: 1 stjerne
Mange gned øjnene, da Henrik Yde-Andersen og Lertchai Treetawatchaiwong i august 2005 åbnede en gourmet-thairestaurant på indre Nørrebro - et kvarter, der er mest kendt for natklubber og kebabbarer. Men parret fik hurtigt vendt mistro til begejstring, og i 2008 fik Kiin Kiin sin første michelinstjerne.

Kiin Kiin, Guldbergsgade 21, 2200 København N
LÆS ANMELDELSE

Nimb Herman: 1 stjerne
Thomas Herman har ved flere lejligheder prist sit sønderjyske ophav og det traditionelle køkken. På sin fornemme restaurant i Nimb, der er indrettet med cremen af dansk design, kan man derfor smage deluxe-versioner af et klassisk kaffebord, brændende kærlighed og citronmåne. Det blev i 2009 belønnet med en michelinstjerne. Herman selv er dog stoppet.

Herman i Nimb, Bernstorffsgade 5 (Tivoli), 1577 København
LÆS ANMELDELSE

Kokkeriet: 1 stjerne
Den lille restaurant fik sidste år en stjerne efter en lidt omtumlet tilværelse med tre køkkenchefer på to år og en michelinstjerne, der kom og gik. Kokkeriet ejes af brødrene Sammy og Michael Shafi, og køkkenchefen har igennem tre år været Lasse Askov, der har givet det fine franske køkken et nordisk præg.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Kokkeriet, Kronprinsessegade 64, 1306 København K
LÆS ANMELDELSE

Formel B: 1 stjerne
Formel B har haft en michelinstjerne siden 2004 - et år efter kokkene Kristian Møller og Rune Jochumsen overtog stedet og fintunede med et klassisk fransk køkken baseret på de bedste danske råvarer. Og på trods af et nyt, mere afslappet koncept har restauranten beholdt sin stjerne i 2012.

Formel B, Vesterbrogade 182, 1800 Frederiksberg C
LÆS ANMELDELSE

AOC: 1 stjerne
Champagnen flød i kælderen på Dronningens Tværgade forrige år, da AOC, som både har et nordisk islæt og byder på et endog rigtig fint fransk køkken, fik en stjerne i Michelinguiden. Køkkenet styres af to rutinerede køkkenchefer Ronny Emborg, der tidligere har arbejdet på bla.a El Bulli, Mugaritz og Geranium, og Michael Munk, der har erfaring fra bl.a. restaurant MR. Indehaver og prisbelønnet sommelier Christian Aarø står for vinen.

AOC, Dronningens Tværgade 2, 1302 København K
LÆS ANMELDELSE

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce