0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

»80 procent af branchen synes ikke, at vi skal have den stjerne«

Chefkok på Den Røde Cottage, Anita Klemensen, serverer hellere skovens urter end tøris med baconsmag. Og kan folkene bag Michelin-guiden ikke lide maden, må de tage stjernen fra hende.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
JACOB EHRBAHN
Foto: JACOB EHRBAHN

Fornemt. Cottagerne, hvor Anita Klemensen er chef, bliver aldrig den type restauranter, hvor man får en ny serviet, når man har været på toilettet og ikke må tabe gaflen på gulvet.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Jeg har travlt, så vi må tale, mens jeg ordner de her møbler, okay?«.

Sætningen slutter med et spørgsmålstegn, men bliver affyret som en ordre og forløst med et skævt smil. Den Røde Cottage skal åbne for spisende gæster på terrassen under den bølgende katedral af sprøde bøgeblade, så chefkok Anita Klemensen marcherer fra den ene mørkegrønne havestol til den anden og overbruser dem med vand, mens hun diskuterer placeringen af perlegrus med en gartner og hans svende.

Og indskyder et par muntre kommentarer, der får smilet frem på deres ansigter. Mudderet klæber til de gule gummistøvler. Hun tørrer en vildfaren lok hår væk fra sin fugtige pande.

»Gider du tage bordene ud«, siger hun over skulderen til en kokkeelev. Den unge knøs nikker og haster i gang med opgaven.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.