Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Jo tættere pakket, jo bedre holder køletasken på kulden. Derfor skal man vælge en taske, der i størrelsen passer til ens behov.
Foto: RUNE PEDERSEN

Jo tættere pakket, jo bedre holder køletasken på kulden. Derfor skal man vælge en taske, der i størrelsen passer til ens behov.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er den bedste køletaske til strandturen

Udvalget af køletasker er kvalitet og skrammel mellem hinanden. Se de bedste og de dårligste her.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skal hvidvinen, madpakken eller kildevandet holdes koldt, når turen går ud i sommervarmen, er en køletaske det oplagte valg.

Udvalget er bredt både når det kommer til udseende og funktionalitet.

»Formålet er jo at holde temperaturen. Det er det afgørende i denne test«, siger Lone Lysdal, der er mejerist og levnedmiddelteknikker hos Karolines køkken.

LÆS GUIDEN

Hun har afprøvet syv køletasker for Tjek.dk ved at lægge otte liter mælk i hver, stille dem i et 23 grader varmt lokale og tjekket temperaturen hver time.

Bare fem grader på fem timer
Køletasken fra Rice klarer udfordringen bedst. Mælken var til at begynde med 4,5 grader varm og selv efter fem timer, er temperaturen i kun steget 5,1 grad.

Det spiller dog ind at tasken er temmelig lille, understreger Lone Lysdal – jo tættere pakket, jo bedre holder den på kulden.

Derfor skal man tænke over at købe en køletaske, der passer til ens behov. Ligger varer og rasler i det ene hjørne, bliver de hurtigere varme, forklarer hun.

Kan rumme en kasse øl
Der har hun også puttet 10 liter mælk i kæmpekøletasken fra Ikea.

»Lur mig, om den ikke kan indeholde en hel ølkasse«, siger Lone Lysdal.

SE GUIDEN

Også den stribede køletaske fra Outwell holder temperaturen under 10 grader efter fem timer. Og den er alt i alt testens bedste, vurderer Lone Lysdal.

Kvaliteten er i top, sømmene er solide og den kan bæres på flere forskellige måder.

Foret med PVC

Den dufter dog ligesom flere af de andre sødt af børnebadebassin – forret er nemlig lavet af det omdiskuterede plastmateriale PVC.

Det lægger køletaskerne fra Outwell og Jysk heller ikke skjul på. Flere andre køletasker har dog samme lugt, men oplyser ikke, hvad tasken er lavet af.

»Når det lugter sådan, vil jeg altså gerne vide, hvad det er. Især når jeg skal bruge det til opbevaring af mad«, siger Lone Lysdal.

En køleboks er bedre Endelig understreger hun, at køletasken er beregnet til kortere udflugter eller til ture, hvor bagagens størrelse er afgørende – for eksempel cykelturen.

LÆS ARTIKLEN

Ellers vil en decideret køleboks altid være et køligere valg. Ikke mindst hvis den er elektrisk eller fores med køleelementer.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden