Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Miljørigtigt. Vinimportøren Sune Rosforth mener, at naturvin smager bedre, hvis den er fragtet fra producenten til importøren med naturens vind.
Foto: Mie Brinkmann

Miljørigtigt. Vinimportøren Sune Rosforth mener, at naturvin smager bedre, hvis den er fragtet fra producenten til importøren med naturens vind.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tremastet skonnert sejler 20.000 flasker økologisk vin til Danmark

Vinimportør: Vinen smager bedre, hvis den sejles herop på en skonnert uden motor.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Onsdag kl. 12 sejlede den tremastede skonnert ’Tres Hombres’ med en besætning på otte mand mellem broklapperne på Knippelsbro.

Skibet var lastet stort set til bristepunktet med 20.000 flasker økologiske og biodynamiske vine fra Frankrig, der blandt andet skal ende i vinkælderen på toprestauranter som Noma, Formel B, Søren K, Amass og Radio.

Det er Sune Rosforth, indehaver af vinimportfirmaet Rosforth&Rosforth, der har fået de mange flasker vin sejlet op i en skonnert uden motor i stedet for at få dem kørt op i kølebiler. Dels fordi den miljørigtige transport passer til naturvine, dels fordi det ifølge importøren kan smages i vinen.

»Vi holder meget af den vin, vi importerer, og al den energi, der bliver lagt i markarbejdet fra de små økologiske og biodynamiske vinbønder, så det er en måde at få bevaret det på«, siger han.

LÆS ARTIKEL

Men hvilken forskel gør det at sejle vinen?

»Hvis du nu forestiller dig, at du har med noget levende at gøre, ville du så ikke hellere være på et skib uden motor og opleve stjernehimlen frem for at være i en forurenende lastbil?«.

Men hvilken forskel gør det for smagen af vinen?

»Det bevarer mere af energien og vinens life sources – livskræfter. Samtidig gør vi noget for ikke at smadre det miljø, som landbruget også er en del af«.

Tror du, folk kan smage det?

»Der er desværre ikke så mange folk, der er sensible over for det. Men jo mere man smager biodynamisk vin uden svovl og tilsætningsstoffer, jo mere sensibel er man. Jeg bilder mig ind at kunne smage forskel. Det giver noget glæde og spreder noget lykke«, siger han.

Niels Lillelund, der er vinanmelder på JP, er skeptisk.

»Det begynder at blive meget kompliceret at være alkoholiker, hvis ens nydelsesmiddel også skal sejles herop med sejl«, griner han.

»Hvis han synes, det smager bedre, så er det fint. Enhver bliver salig i sin tro. Men det er noget pjank. Det eneste, der betyder noget for en vin under transport, er den rigtige temperatur og en vis stabilitet. Det andet er overtro«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden