Minikager. En lille butik i Sværtegade kaldet Agnes Cupcakes har internationale ambitioner.

Minikager. En lille butik i Sværtegade kaldet Agnes Cupcakes har internationale ambitioner.

Nyt om mad

Københavnsk kagemand vil indtage hele Europa

Agnes Cupcakes vil åbne 55 nye butikker i Europa.

Nyt om mad

Inden 2013 vil butikken Agnes Cupcakes knopskyde med hele 55 filialer i Europa. De fire næste kommer til Danmark inden for det næste halve år.

Den første Agnes Cupcakes åbnede i Sværtegade 14. september 2010, hvor kunderne straks begyndte at strømme til for at sætte tænderne i de nysseligt pyntede kager med farvestrålende frosting.

Kagernes Vuitton Og kunderne er især kvinder (65-70 procent), der sætter pris på de gennemdesignede rammer og den ekstraordinært pæne indpakning, der får ordinære bagerposer og -æsker til at tage sig tarvelige ud.

Den gennemførte æstetik har da også fået nogen til at kalde Agnes Cup Cakes for kageverdenens Louis Vuitton.

»Her er intet er overladt til tilfældighederne«, siger indehaver Kristian Vangsgaard.

Før han åbnede i Sværtegade var han på adskillige inspirationsrejser i cupcakens hjemland USA og England og brugte hele to år på at gennemtænke detaljerne i kagebutikken.

LÆS

Hamburg
Her opdagede han, at mange cupcakes-butikker blot sælger sandkager med frugtessens og flot pynt og besluttede sig for i stedet at bage rigtige kager af stenkværnet mel, ægte smør og frisk frugt.

Den første Agnes Cupcakes har da også fra starten været tænkt som en prøveklud for en større international udrulning af konceptet med eksklusive gourmetkager i portionsstørrelser.

Derfor er butikken også designet, så den kan op- og nedskaleres og fungere i rammer over hele verden - og snart helt konkret i Hamburg, som bliver første udenlandske satsning.

Kommet for at blive
Cupcakes fik sit internationale gennembrud med Sex and The City-bølgen, men det er ikke blot en dille med kort holdbarhed, mener Kristian Vangsgaard.

»Cupcakes er kommet for at blive«, mener han og peger på, at butikkerne er indrettet i et dansk, minimalistisk design, så mænd også vil føle sig hjemme.

Siden åbningen i 2010 har Agnes Cupcakes været omtalt i alverdens blade og magasiner, haft en kø af kunder og fans fra Herning til Monaco (butikken bringer ud over hele landet - og helt til Sydeuropa med fly i sjældne tilfælde)

Men hvordan kan kager bagt af smør og sukkerstads hitte så stort i en tid, hvor sundhed og frygt for fedme dominerer?

»Vi skal være slanke og sunde, må ikke ryge eller spise sukker. Men når man føler, det smager godt og er i små portioner, så vinder det, og man tillader sig det som en lille luksus«, mener indehaver Kristian Vangsgaard.

Rugbrødskage

Når den danske kagebutik har åbnet 55 filialer i Sverige, Italien og resten af Europa, venter Asien og USA, hvis det står til Kristian Vangsgaard.

Om den særlige danske cupcake-version af rugbrødsdej med havsalt, gulerod, bacon og ricottaost på toppen, vil være af finde på menuen verden over, er endnu ikke afgjort.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce