Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Minikager. En lille butik i Sværtegade kaldet Agnes Cupcakes har internationale ambitioner.

Minikager. En lille butik i Sværtegade kaldet Agnes Cupcakes har internationale ambitioner.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Københavnsk kagemand vil indtage hele Europa

Agnes Cupcakes vil åbne 55 nye butikker i Europa.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Inden 2013 vil butikken Agnes Cupcakes knopskyde med hele 55 filialer i Europa. De fire næste kommer til Danmark inden for det næste halve år.

Den første Agnes Cupcakes åbnede i Sværtegade 14. september 2010, hvor kunderne straks begyndte at strømme til for at sætte tænderne i de nysseligt pyntede kager med farvestrålende frosting.

Kagernes Vuitton Og kunderne er især kvinder (65-70 procent), der sætter pris på de gennemdesignede rammer og den ekstraordinært pæne indpakning, der får ordinære bagerposer og -æsker til at tage sig tarvelige ud.

Den gennemførte æstetik har da også fået nogen til at kalde Agnes Cup Cakes for kageverdenens Louis Vuitton.

»Her er intet er overladt til tilfældighederne«, siger indehaver Kristian Vangsgaard.

Før han åbnede i Sværtegade var han på adskillige inspirationsrejser i cupcakens hjemland USA og England og brugte hele to år på at gennemtænke detaljerne i kagebutikken.

LÆS

Hamburg
Her opdagede han, at mange cupcakes-butikker blot sælger sandkager med frugtessens og flot pynt og besluttede sig for i stedet at bage rigtige kager af stenkværnet mel, ægte smør og frisk frugt.

Den første Agnes Cupcakes har da også fra starten været tænkt som en prøveklud for en større international udrulning af konceptet med eksklusive gourmetkager i portionsstørrelser.

Derfor er butikken også designet, så den kan op- og nedskaleres og fungere i rammer over hele verden - og snart helt konkret i Hamburg, som bliver første udenlandske satsning.

Kommet for at blive
Cupcakes fik sit internationale gennembrud med Sex and The City-bølgen, men det er ikke blot en dille med kort holdbarhed, mener Kristian Vangsgaard.

»Cupcakes er kommet for at blive«, mener han og peger på, at butikkerne er indrettet i et dansk, minimalistisk design, så mænd også vil føle sig hjemme.

Siden åbningen i 2010 har Agnes Cupcakes været omtalt i alverdens blade og magasiner, haft en kø af kunder og fans fra Herning til Monaco (butikken bringer ud over hele landet - og helt til Sydeuropa med fly i sjældne tilfælde)

Men hvordan kan kager bagt af smør og sukkerstads hitte så stort i en tid, hvor sundhed og frygt for fedme dominerer?

»Vi skal være slanke og sunde, må ikke ryge eller spise sukker. Men når man føler, det smager godt og er i små portioner, så vinder det, og man tillader sig det som en lille luksus«, mener indehaver Kristian Vangsgaard.

Rugbrødskage

Når den danske kagebutik har åbnet 55 filialer i Sverige, Italien og resten af Europa, venter Asien og USA, hvis det står til Kristian Vangsgaard.

Om den særlige danske cupcake-version af rugbrødsdej med havsalt, gulerod, bacon og ricottaost på toppen, vil være af finde på menuen verden over, er endnu ikke afgjort.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden