0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Vi gider ikke spise unikke danske østers

95 procent af Limfjordens østers sælges til udlandet - for 30 kroner stykket.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Marius Nyheim
Foto: Marius Nyheim

Delikatesse. Spanierne og franskmændene vil have den - den danske limfjordsøsters. Vi danskere er derimod ret ligeglade med vores ellers unikke skaldyr.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Krunsj!«

Østersfisker Svend Bonde løsner knuden på nettet, og 50 kilo skaller og smådyr brager ned på metalplatformen på fordækket af det lille lyseblå fiskerfartøj ’Micthokon L929’, hvor det breder sig ud over et par kvadratmeter.

Han roder lidt i den våde, kriblende smatmasse med grove orange handsker.

»Vi har sat skrabet lidt for tidligt«, siger fiskeren, mens han med hurtige bevægelser sorterer revl fra krat.

Søpindsvin og krabber
Der er masser af liv i bunken af bundmateriale:

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce