0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sushilaks behøver ikke længere fryses

EU kræver sushifisk frosset til 20 grader. Men danske myndigheder lader laks slippe.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Nu dropper danske myndigheder som det første land i EU kravet om, at laks til sushi skal fryses ned. Det sker efter flere års pres fra danske fiskehandlere og sushikæden Sticks’n’Sushi.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Frys fisken ned til minus 20 grader i mindst 24 timer.

Sådan har lovgivningen lydt i mange år, hvis man vil servere sushi, tuncarpaccio, koldrøget makrel eller anden rå eller næsten rå fisk i sin restaurant. Det dræber nemlig eventuelle parasitter i fisken.

Men nu dropper danske myndigheder som det første land i EU kravet om, at laks til sushi skal fryses ned. Det sker efter flere års pres fra danske fiskehandlere og sushikæden Sticks’n’Sushi.

»Det er en tåbelig regel. Vi har forsøgt at forklare myndighederne, at alt vores laks kommer fra norske havbrug, hvor fiskene beviseligt ikke har parasitter«, siger medejer af Sticks’n’Sushi Kim Rahbek.