Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

RUNE PEDERSEN
Foto: RUNE PEDERSEN

Det franske paradoks er kun et paradoks, så længe man mener, at mættet fedt burde give franskmændene stærkt forhøjet kolesterol og hjertesygdomme.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Franskmænd lever længe - trods fedt og rødvin

De spiser gåsefedt, drikker rødvin og dypper croissanter i kaffen. Alligevel har franskmændene lav forekomst af hjerte-karsygdomme. Læs her hvorfor.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Ænder, ænder, ænder.

De synes at være overalt, når man rejser rundt i regionen Gascogne i det sydvestlige hjørne af Frankrig. Her i området producerer bønderne 10 millioner ænder hvert år, og en betragtelig del af dem ryger ind under vesten. Ænderne koges i deres eget fedt og serveres som confit de canard, ænder og gæs tvangsfodres med korn og majs, og deres fedtspækkede levere, foie gras, indtages med stor selvfølgelighed.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden