Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: RUNE PEDERSEN
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Eksperter: Regler om opblødning af bønner er forældede

Bønner skal sættes i blød i mindst 10-12 timer, siger danske myndigheder. Det er bare ikke rigtigt, mener andre eksperter. Rådgiveren bag de 21 år gamle danske råd anerkender, at det er på tide at kigge på dem igen.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Bønner skal sættes i blød i mindst 10-12 timer, før man koger dem. Ellers kan de være farlige.

Sådan har det lydt fra danske fødevaremyndigheder siden 1989, hvor det daværende Veterinær- og Fødevaredirektorat lavede et udredningsarbejde om emnet.

Alt under 10-12 timer betragtes i dag som en sundhedsrisiko, og hvis myndighederne fanger en restaurant eller en kantine i at udbløde i kortere tid, bliver bønnerne beordret kasseret.

»Jeg er ikke i tvivl om, at som kontrolsystem er vi nødt til at være meget hårdnakkede og kræve 10-12 timers udblødning. Jeg vil ikke have, at folk går på kompromis med det«, siger udbrudskoordinator i Fødevarekontrollen Morten Lisby.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden