Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

kirsebær. Samtlige vine, som Frederiksdal Kirsebærvin stillede op med på messen, fik enten guld-, sølv- eller bronzemedaljer med hjem. Men det blev basisvinen ’Frederiksdal 2012’ til 140 kroner, der løb med den endelige sejr og titlen som ’Årets Danske Vin’.
Foto: OLESEN PETER HOVE

kirsebær. Samtlige vine, som Frederiksdal Kirsebærvin stillede op med på messen, fik enten guld-, sølv- eller bronzemedaljer med hjem. Men det blev basisvinen ’Frederiksdal 2012’ til 140 kroner, der løb med den endelige sejr og titlen som ’Årets Danske Vin’.

Nyt om mad

Pris- og stjerneregn over lollandsk kirsebærvin

Basis kirsebærvin 2012 fra Frederiksdal Gods bliver 'Årets danske vin'.

Nyt om mad

Frederiksdal Kirsebærvin vandt over samtlige andre vine og blev kåret som Årets Danske Vin på fødevaremessen Danish International Food Contest i Herning i sidste uge.

Det er første gang, at en frugtvin vinder over druebaserede vine.

Samtlige vine, som Frederiksdal Kirsebærvin stillede op med på messen, fik enten guld-, sølv- eller bronzemedaljer med hjem. Men det blev basisvinen ’Frederiksdal 2012’ til 140 kroner, der løb med den endelige sejr og titlen som ’Årets Danske Vin’.

LÆS ARTIKEL

Producenterne bag det lollandske kirsebærprojekt er godsejer Harald Krabbe, kokken Jan Friis-Mikkelsen og journalist og vinentusiast Morten Brink Iwersen.

Deres mål har været at vise, at det danske Stevnskirsebær, der næsten var gået i glemmebogen, har lige så fine kvaliteter som vindruer.

Og det er ikke kun dommerne på Danish International Food Contest, som er begejstrede for de lollandske kirsebærvine.

»Frederiksdal laver vin af svimlende høj kvalitet. Smagen er ren, klar og flot. Det er lykkedes for dem at gå vinvejen og ikke kun i retning af de søde dessertvine med kirsebærrene«, siger vinskribent og -anmelder Mads Jordansen, som står bag vinsitet www.winelab.dk.

Har han netop tildelt ’Frederiksdal 2012’ topkarakteren seks stjerner, mens fire andre vine fra Frederiksdal får fem stjerner på winelab.dk.

Interessen for de lollandske kirsebærvine breder sig, konstaterer producenterne.

»Vi er for nylig kommet på butikshylderne i Københavns Lufthavn, hos Vinmonopolet i Norge og Systembolaget i Sverige«, fortæller Morten Brink Iwersen.

En nyhed fra Frederiksdal Kirsebærvin er likøren New Nordic Cherry Likør, som bryder med det hidtidige koncept om udelukkende at lave gærede kirsebærvine.

»Men den smagte så pivgodt, at vi bare måtte lave den«, siger Morten Brink Iwersen.

Vil man smage kirsebærvinene fra Frederiksdal, har de lollandske vinproducenter nu og frem til jul en bod i Magasin på Kgs. Nytorv i København.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce