Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Nyåbnet. Ølsnedkeren på Griffenfeldsgade brygger sit eget øl og har altid syv varianter på fad.
Foto: Ølsnedkeren

Nyåbnet. Ølsnedkeren på Griffenfeldsgade brygger sit eget øl og har altid syv varianter på fad.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nørrebros Lille Afrika har fået nyt bryghus

I et tidligere solarium serverer Ølsnedkeren syv forskellige slags hjemmebryg.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Simon Toft Hansen elsker øl. Den 29-årige jyde har længe brygget humledrikken på hobbyplan, og nu er han netop sprunget ud som brygmester i sin egen 'brewbar'.

Ølsnedkeren hedder stedet, hvor der brygges i kælderen og serveres fra fad i stueetagen.

Det ligger i et tidligere solarium på Griffenfeldsgade, der ellers er mest domineret af grønthandlere, halalslagter og afrikanske frisører og tøjbutikker.

»Det her sted er 'up and coming'. Nørrebro er det bedste sted i København, og hvis jeg skal få det til at løbe rundt, skal jeg være der, hvor folk er. Her cykler mange forbi og kigger ind ad vinduerne, og så ligger det tæt på Rantzausgades cafemiljø«, siger Simon Toft Hansen.

LÆS ARTIKEL

Europæisk humle
I sin nyindrettede kælder har han 500 liter store fustager med slanger, der fører op til baren. Her kan gæsterne vælge mellem syv håndbryggede øl med navne som 'Konkubine Blonde', 'Europale' og 'Polsk Sommerale'.

»Jeg fokuserer på en amerikansk stil, men bruger europæisk humle for at gøre det lidt utraditionelt. Hvor den amerikanske humle er citrusagtig i aromaen, har den europæiske mere karakter af jord, salt, mint og sådan nogle ting. Det har jeg haft godt held med«, fortæller den unge brygmester.

Målet er, at man som gæst altid skal have mulighed for at smage et nyt bryg. Og samtidig skal sortimentet altid indeholde en porter, en hvede og en pale ale.

»Andre ølbarer har måske 120 forskellige øl. Vores force er, at vi hele tiden kan byde på noget nyt«, forklarer Simon Toft Hansen.

LÆS ARTIKEL

Vanessa og Jesus
Øllene har navne som Fræk Porter og Jesus IPA, der er opkaldt efter en godhjertet kammerat. Fra tavlen kan man også bestille en Mama Vanessa.

»Det kommer sig af et gammelt væddemål med en pige på en lang togtur, hvor vi spillede kort. Jeg lovede, jeg ville opkalde en øl efter hende - og i mellemtiden er hun er blevet mor. Jeg synes, øl har en tendes til at få meget prætentiøse navne, og jeg vil trække det ned på jorden. Det er ikke så fint - vi laver bare øl, folk drikker«.

Det kan synes som en modig beslutning af åbne et bryghus i tider, hvor store spillere som Nørrebro Bryghus har svært ved at få det til at løbe rundt.

LÆS ARTIKEL

Og Simon Toft Hansen har da også gjort sig sine tanker.

»Men jeg kunne ikke lade være. Ølbrygning tog så meget af min tid, så jeg måtte finde en måde at gøre det til min levevej«.

Eg og tour

Baren - eller værtshuset, som indehaveren ynder at kalde det - er indrettet med sort/hvide Tour de France-fotos fra 1970'erne, fotokunst og en lang bar og en masse forskellige stole. Bar og borde har Simon Toft Hansens far snedkeret af gammelt egetræ fra en nedrevet mølle i Haderslev.

»Vi lægger vægt på, at det skal være hyggeligt og fokuserer ikke på at have bryghuset stående fremme, så mange bliver nok overraskede over, at vi brygger selv«, siger indehaveren.

Indtil videre sælger Ølsnedkeren øl og intet andet. Men Simon Toft Hansen har planer om at servere snacks (»ikke bare peanuts, men noget originalt«) og lave arrangementer med mad i samarbejde med naborestaurationer.

LÆS ANMELDELSE

Indtil da er gæster velkomne til selv at medbringe lidt at spise sammen med øllen.

Ølsnedkeren åbnede 24. august 2012.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden