Foto: Ditte Valente
Nyt om mad

Disse syv frugter er uundværlige, når du skal lave smoothie

Nyt om mad

Ananas

Vil du kamuflere spinat og grønkål i smoothies, er ananas midlet. Den er sur og sød på samme tid og fungerer derfor som en kraftfuld smagsforstærker. »Ananas kan få alt til at smage lidt af Filur-is, så man glemmer, at der er sunde sager i«, siger madskribent Louisa Lorang.

OPSKRIFT

Banan

Banan er ikke uden grund en klassiker i smoothies. Den giver en cremet konsistens, og dens karakteristiske sødme harmonerer godt med de fleste andre typer frugt, bær og grøntsager. »Jeg vil nødig lave smoothies uden banan«, siger Mads Bo Pedersen, forfatter til ’High on Smoothies’.

OPSKRIFT

Jordbær

Jordbærret er en sød og uundgåelig favorit, når der skal laves grød, marmelade og tærter – og ikke mindst smoothies. »Ud over at smage fantastisk indeholder jordbær et væld af zink, fantastiske næringsstoffer og mange C-vitaminer«, siger Mads Bo Pedersen, forfatter til ’High on Smoothies’.

Lime

Generelt er citrusfrugter et uundværligt element, når smoothien tipper til den søde side. Syren fra grapefrugt, citron og lime opvejer hurtigt det søde og skaber en smagfuld balance. »For eksempel er det genialt at bruge lime som kontrast til de meget søde jordbær«, siger Mads Bo Pedersen, forfatter til ’High on Smoothies’.

Mango

Sammen med banan og avokado udgør mangoen det cremede team i smoothiefrugtskålen. »Mango er en fuldstændig undervurderet frugt, som findes i mange forskellige sorter. En velmoden mango giver en sindssygt dejlig cremet konsistens og et smagsfyldt resultat«, siger Søren Ejlersen, stifter af Aarstiderne og medforfatter af ’Safter’.

OPSKRIFT

Solbær

Bær er generelt svære at komme uden om i smoothiesammenhæng, og både ribs, brombær, stikkelsbær og hindbær bidrager med sødme og frisk fylde.

»Solbær er min favorit. De er smaskfulde af sol og smager vildt intenst, mens de samtidig er fyldt med C-vitaminer. Og så er de nemme at få fat på i Danmark, modsat mange andre junglebær«, siger Søren Ejlersen, stifter af Aarstiderne og medforfatter af ’Safter’.

OPSKRIFT

Æbler

Nogle er frygtelig sure, andre milde og søde. Men det er netop kombinationen af de to elementer, der gør æbler særligt anvendelige i smoothies. »Hvis man kan få fat i danske æbler, er det ekstra skønt, for de har som regel både sødme og syrlighed. Fjern kernehuset, men behold gerne skrællen på«, siger madskribent Louisa Lorang.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden