0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Vegansk mad vinder frem i Danmark

En stigende gruppe danskere vælger at være veganere. Det mærker man også hos supermarkederne, der på grund af stigende efterspørgsel sætter flere og flere veganske produkter på hylderne.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jesper Glyrskov
Foto: Jesper Glyrskov

VALG. For halvandet år siden besluttede Lisel Vad Olsson at blive veganer. Et valg, der er blevet nemmere, i takt med at udbuddet af veganerprodukter er steget. Og ja, man kan sagtens lave veganske burgere.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Forestil dig en mælkekarton.

I stedet for at se det hverdagsprodukt, du måske hælder i kaffen eller over havregrynene, ser du en nyfødt kalv blive fjernet fra sin mor.

De kalder på hinanden. Er det en tyrekalv, er der stor sandsynlighed for, at den bliver skudt, mens en kviekalv vil blive tvangsinsemineret som kønsmoden. Ligesom sin mor vil dens unaturligt store yver smerte, når den bliver fjernet fra sin kalv.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce