0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Kindkys, couscous og evig kærlighed

Marie Holm samler Mellemøstens dufte og lys i en ret, der for altid vil minde hendes om hendes gode ven og radiomedvært Morten Lindberg.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen

Couscous er den mest spiste ret i Frankrig – klassens krydrede dreng i den fine franske skole.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hvert år, når det bliver januar, er der nærmest kun ét køkken, jeg har lyst til: det nordafrikanske eller mellemøstlige. ​​​​​

Efter måneder med klassisk dansk er det, som om mit legeme skriger på kikærter, granatæbler, auberginer, marokkansk mynte, oliven, harrissa, couscous, safran, halloumi, saltede citroner og alt muligt andet dejligt fra Marokko, Israel, Syrien, Algeriet. Eller mere nøjagtigt: fra min indvandrergrønthandler på Nørrebrogade.

Som om alle de savnede solstråler, min krop higer efter i de grå måneder, kræves til stede i maden. Når lyset ikke kommer udefra, må jeg klare det indefra.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts