0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Råvarer i sæson: I april skal du spise salvie, vårmusseron og blå congo

Det er april, og det gælder om at spise masser af (påske)æg og være opfindsom med rodfrugterne, der kan få nyt liv med forårets grønne skud.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Rune Pedersen
Foto: Rune Pedersen
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det lyder som titlen på et syret album med Spids Nøgenhat, men blå congo er såmænd bare navnet på en bette kartoffel, der er velsignet med noget mere knald på farvepaletten end sine søskende.

Serverer du den smukke blå knold for gæster, vil en del sandsynligvis gøre store øjne og undre sig over, hvad det er, der lyser op i kartoffelsalaten tilsat purløg, ramsløg – og hvad du ellers kan finde på af opkvikkende smagstilsætninger. På denne tid af året har kartoflerne fra sidste års høst nemlig brug for al den hjælp, de kan få.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 75