0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fastelavnsboller

Smørbagte fastelavnsboller a la wienerbrød er bagt med en foldet dej. Det kan lyde kompliceret, men det er ikke så svært. Bollerne er bedst friskbagte eller lune.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Ditte Valente/Ditte Valente
Foto: Ditte Valente/Ditte Valente
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

12-15 stk.

  • 250 g smør
  • 25 g gær
  • 2 dl mælk
  • 25 g sukker
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • ca. 300 g hvedemel
  • 50 g rosiner
  • 1 æg til pensling

Drys

  • Mørk grov rørsukker

Sådan gør du:
Skær koldt smør ud i 1/2 cm tykke skiver, og læg det adskilt på et stykke bagepapir i fryseren ca. 10 minutter, mens dejen laves.

Smuldr gæren i lunken mælk, og kom sukker og fuldkornshvedemel i. Tilsæt gradvis hvedemel, og ælt dejen glat.

Rul dejen ud på et meldrysset bord i en firkant på ca. 35 x 25 cm. Læg smørskiverne på 2/3 af dejen. Fold dejen sammen i 3 lag. Fold den del, der er uden smør ind over først. Klem dejen i kanterne, så smørret er inde i dejen. Læg den i køleskab ca. 15 minutter. Foretag udrulningen og foldningen 3 gange. Lad dejen hvile i køleskab 15 minutter mellem hver udrulning.

Rul dejen ud, så den er ca. 1/2 cm tyk, og skær den ud i 12 firkanter. Fordel rosiner på dem, og fold til trekanter, og tryk lidt sammen i kanten. Læg dem på bagepapir på bageplade, og lad bollerne efterhæve ca. 20 min.

Pensl bollerne med æg, og drys med sukker. Bag i ca. 20 minutter i en 200 grader varm ovn. Under bagningen afgiver bollerne flydende smør, og det ser ret kaotisk ud. Når de er bagte, suger de smørret til sig, så lad dem køle lidt af på bagepladen.