Løgmarineret kyllingebryst, grillet

Opskrifter

Løg kan også bruges til at marinere ting og sager med.

Saften fra skårne løg mørner og giver en dejlig gennemtrængende smag.

Løgene tager selvfølgelig også mod smag fra det, de bruges til at marinere, så smagen af alle ingredienserne forenes. Hvis du så sauterer løgene blidt bagefter som i denne opskrift, bringes løgenes naturlige sødme frem.

Så bliver det ikke meget bedre.

Sådan gør du
Bland løg, citronsaft og -skræl, rosmarin, fish sauce samt salt og peber grundigt sammen og 'begrav' kyllingestykkerne deri. Lad det trække i køleskabet natten over.

Fisk kyllingebrysterne op af løgene og skrab dem rene. Lad løgene samt al væden sammen med olivenolie samt lidt salt og peber simre ved meget lav varme i en gryde i cirka 30 minutter, til løgene er helt møre og ikke mere end en anelse gyldenbrune.

Kør løgene samt væde på en blender, så en tyk creme opstår. Blancher de grønne bønner i vand. Smid bønnerne i, når vandet koger, og skru ned, så det akkurat simrer.

Lad bønnerne 'bade' i 2-3 minutter, til de akkurat er færdige, hæld det varme vand fra og arranger dem på tallerkenerne sammen med løgcremen.

Gnid kyllingebrysterne med en smule olivenolie, salt og peber. Varm en grillpande op i 5-10 minutter med fuld drøn på kogeblusset/pladen og læg så kyllingebrysterne på.

De skal have tre minutter på hver side og så cirka 10 minutter i en 175 grader varm ovn.

Arranger de grillede kyllingebryster på tallerkenerne og server øjeblikkeligt.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
    Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

    Henter…

    I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
    Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

    Henter…

    Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

  • 
    A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

    Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce