0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kål, rabarber og kørvel

Kål er glad for syre. Spidskål og citron er eksempelvis rigtig godt. Rabarberne kan være med på samme måde, og kørvelen giver et mere urtet, grønt anisagtigt præg, der løfter det hele lidt.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Martin Slottemo Lyngstad
Foto: Martin Slottemo Lyngstad

Rabarbersalat. De lange 'rabarberspaghettier' laves med en tyndskræller og blancheres i 10 sekunder for at tage toppen af oxalsyren.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Sådan gør du:
Brug spidsen af en lille kniv til at fjerne de yderste strengede dele af rabarberen, og brug derefter en tyndskræller til at lave nogle lange ’rabarberbånd’ på langs med stænglerne. Pil de yderste grove blade af spidskålen, og skær den i kvarte. Kog vandet op, tilsæt salt efter smag og pisk smørret i. Skyl kørvelen og hak den groft.

Tilbered kålen i smørvandet i 30-45 sekunder. Tilsæt rabarberbåndene i de sidste 10 sekunder, og dryp det hele af. Drys med lidt salt og den hakkede kørvel og server. Jeg synes, det er en strålende vegetarisk ret. Kan også serveres til f.eks. et stykke pocheret kylling.