0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Mælkechokolade på friteret rispapir, iset hyldebær og pære

Erwin Lauterbach ville selv foretrække mørk chokolade i denne efterårsdessert, men for at komme børnenes smagsløg i møde, bruger han lys chokolade. Det friterede rispapir giver retten crunch.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
LARS JUST
Foto: LARS JUST

Hit. Ikke overraskende var desserten aftenens hit – den bløde pære fik et sprødt modspil af det friterede rispapir med lys chokolade.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

1. Skræl pærerne, og kog dem i vand med sukker og indholdet af en vaniljestang. Lad pærerne blive godt møre og karamelliserede ved at koge væsken helt væk.

2. Kog hyldebærkvistene med æblerne delt i kvarte og sukkeret i 10 min. Sigt massen, og pres med en stor ske eller øse, så alt saft og lidt puré kommer med.

Kog hyldelagen ind til ca. 2 dl – gem 2 spsk. af den til senere, og kom resten i fryseren.

3. Varm olien op i en pande sammen med den udskrabede vaniljestang. Friter ét stykke rispapir ad gangen – rispapiret friterer lynhurtigt.

Læg de sprøde rispapirstykker på køkkenrulle, som kan opsuge overskydende olie.

4. Smelt chokoladen i en gryde, og tilsæt de 2 spsk. af den indkogte hyldebærsaft, som ikke er på frost.

5. Fordel med pensel chokoladen på de friterede rispapirstykker i et lidt tykt lag, og lad det størkne.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts