Opskrifter

Fennikel-bønne-muffins

Opskrifter

Sådan gør du

Start dagen før med at sætte bønnerne i blød i dobbelt mængde vand eller mere. Hæld på dagen udblødningsvandet ud, og skyl bønnerne. Kog dem med grofthakkede fennikelfrø, hvidløg, laurbærblad og rigelig grøntsagsbouillon under låg cirka 1-1 1/4 time, til de er helt møre og bløde.

Sigt vandet fra bønnerne, og mos dem i en skål med en stavblender eller i en foodprocessor med mælken, til bønnerne er purerede. Skræl og riv gulerødderne groft på et råkostjern, og bland dem i bønnemosen sammen med æg, mel, grofthakkede fennikelfrø, presset hvidløg, salt og peber.

Fordel dejen i 10-12 muffinforme. Fordel osten over muffinsene. Skær tomaterne i halve, og læg dem på osten, dryp dem med olie, og drys let med salt og peber. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 35 minutter, til de er gyldne og faste ved et let tryk.

Server dem varme eller lune med en blandet grøn salat, gerne med olivenolie-balsamico-dressing.

Lav gerne en større portion tomater, som vi har gjort på fotoet, men ikke i opskriften.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce