0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fennikel-bønne-muffins

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Sådan gør du

Start dagen før med at sætte bønnerne i blød i dobbelt mængde vand eller mere. Hæld på dagen udblødningsvandet ud, og skyl bønnerne. Kog dem med grofthakkede fennikelfrø, hvidløg, laurbærblad og rigelig grøntsagsbouillon under låg cirka 1-1 1/4 time, til de er helt møre og bløde.

Sigt vandet fra bønnerne, og mos dem i en skål med en stavblender eller i en foodprocessor med mælken, til bønnerne er purerede. Skræl og riv gulerødderne groft på et råkostjern, og bland dem i bønnemosen sammen med æg, mel, grofthakkede fennikelfrø, presset hvidløg, salt og peber.

Fordel dejen i 10-12 muffinforme. Fordel osten over muffinsene. Skær tomaterne i halve, og læg dem på osten, dryp dem med olie, og drys let med salt og peber. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 35 minutter, til de er gyldne og faste ved et let tryk.

Server dem varme eller lune med en blandet grøn salat, gerne med olivenolie-balsamico-dressing.

Lav gerne en større portion tomater, som vi har gjort på fotoet, men ikke i opskriften.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce