0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Salat med stegt butternutsquash, persille og laks

Du kan frit veksle mellem butternutsquash og hokkaidogræskar, som er de bedste typer på markedet til salater.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

orangefarvet. Tilføj fennikel eller bladselleri, hvis salaten skal være mere grøn.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Sådan gør du:

1. Begynd med dressingen: Pil hvidløget, skræl ingefæren, og riv begge dele

på et rivejern. Rør det sammen med sojasovs, honning og karry.

2. Salat: Skyl og tør persillen godt i en salatslynge, og hak den groft. Halver radiserne, og skær dem i skiver eller terninger. Flæk squashen igennem på langs med en skarp kniv, og skrab kernerne ud med en ske. Skær squashen i terninger på ca. 1 x 1 cm. Lad skallen blive på, den spises med.

3. Varm 2 tsk. olie på en pande, og steg halvdelen af squashterningerne brune ved høj varme i ca. 4 minutter, så de stadig har lidt bid. Steg ad to omgange, så de kan ligge i ét lag, og lad dem brune færdig på én side, før du vender rundt i dem.

4. Hæld første portion squash i en skål, og steg den anden portion squash i 2 tsk. olie.

5. Kom alle squashterninger plus dressing på panden, og steg under omrøring i ca. 1 minut. Hæld squashen tilbage i skålen, og vend radiserne i. Smag til med sojasovs og honning.

6. Varm 1 tsk. olie på panden, og steg persillen i ca. et halvt minut. Skær citronerne i både.

7. Varm, mens du steger squash, 1 tsk. olie på en anden pande, og steg laksestykkerne i olie ved middel varme i ca. 12 minutter i alt, til de er næsten gennemstegte. Start på skindsiden, og vend om på den anden side de sidste minutter. Drys med salt undervejs.

8. Servering: Anret salaten på et fad med squash og radiser nederst, persille over og laksen ved siden af med citronbåde til at presse over.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu