0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Koldskål med kammerjunkere

Mange har en klar opfattelse af, hvordan den nationale sommerspise nr. 1 skal smage. Anders Vald vover pelsen og giver et bud på en koldskål, der kan tilberedes på 5 minutter, og som også smager rigtig godt.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Anders Schønnemann
Foto: Anders Schønnemann

Koldskål. Det tager kun få minutter at lave sin egen koldskål – kammerjunkerne med god kardemommesmag er mere krævende, men kan bages i god tid.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

1. Koldskål: Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med bagsiden af kniven. Pisk sukker, vaniljekorn og æggeblommer lyst og luftigt. Bland tykmælk og kærnemælk i en skål og vend forsigtigt blandingen sammen med æggene. Smag til med hyldeblomstsaft og citronsaft.

2. Kammerjunkere: Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med bagsiden af kniven. Pisk smør, sukker, vaniljekorn og citronskal lyst og luftigt i røremaskinen. Skru ned for hastigheden og tilsæt så æggene et ad gangen.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.