Klar til VM? Få daglige opdateringer fra den danske lejrLæs mere

Opskrifter

Hybenrosensirup

Opskrifter

Sådan gør du Kom sukker, cidereddike og vand i en gryde, og bring det i kog. Når sukkerlagen koger, tilsættes de plukkede rosenblade, og gryden tages af varmen.

Hæld den varme sirup på et rent patentglas, og lad siruppen trække i 12 timer inden brug.

Jeg sigter som regel ikke rosenbladene fra, da de ser smukke ud i siruppen, men gør det, hvis du synes – de har allerede afgivet deres fine parfume.

Siruppen kan holde sig 3-4 måneder i køleskabet.

Brug den på yoghurt, tykmælk, i pandekager, over lagkager, til fløderand, vaniljeis eller som marinade i en frugtsalat. Du kan også lade rosenbladene afgive deres smag i varm mælk til is eller crème brulée eller i en mørk sauce.

TIP

Hvis du ønsker en tykkere sirup (a la akaciehonning), skal du lade sukkerlagen koge lidt længere, efter at du har fisket rosenbladene op.

Husk bare at holde godt øje med den, så den ikke brænder på.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce