0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Festivalbrød

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
COLUMBUS LETH
Foto: COLUMBUS LETH
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Sådan gør du:
Fordej: Gæren smuldres i melet, vandet tilsættes og dejen blandes let sammen. Skal stå ca. 12 timer inden brug.

Iblødsætning: Gryn, mel og vand blandes grundigt. Skal stå ca. 15 minutter.

Dej: Gæren smuldres i melet, og salt blandes i. Herefter blandes fordej og iblødsætning forsigtigt til en ensartet masse, og melet med gær og salt tilsættes efterfulgt af vandet. Dejen blandes og æltes, til den er blank og smidig.

Lad dejen hæve under klæde i en oliesmurt skål, til den når dobbelt størrelse. Herefter skrabes dejen ud på et meldrysset bord. Dejen afgasses let, foldes og formes til en ’pølse’, som deles i tre lige store stykker. De tre stykker foldes og formes til kugler, som hviler ca. 5-10 minutter på bordet under klæde. Herefter foldes og formes hver kugle til et brød. De tre brød lægges på et let melet bageklæde. Lav en fold i klædet efter hvert brød, så de støtter hinanden, men ikke klæber sammen. Læg et viskestykke over brødene, mens de efterhæver ca. 20-30 minutter.

Forvarm ovnen til 240 grader varmluft. Drys lidt majsgryn eller grov durum på en bagespade, og vend brødene over på bagespaden et ad gangen. Snit brødene. Brødene sættes i ovnen direkte på pladen (gerne en stenplade), ovnrummet fyldes med vand fra en sprayflaske, og brødene bager i ca. 25-30 minutter. Afkøles på rist.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts