0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Vilde æbler og estragon med æblesorbet

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
JACOB TERMANSEN
Foto: JACOB TERMANSEN
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Sådan gør du

Kom piskefløde, mælk og sukker i en gryde, og bring det i kog. Hæld den varme flødeblanding i æggeblommerne i en skål lidt ad gangen, mens der piskes. Lad cremen køle helt af. Udblød husblassen i koldt vand i 5 minutter. Pluk estragonen, og læg de helt fine topblade til side til pynt.

Kom resten af estragonen i en blender sammen med cremen, og blend det. Sigt det ned i en skål. Smelt husblassen i en skål over vandbad, rør lidt af cremen i husblassen, og rør så husblassen i cremen. Fordel estragoncremen i fire skåle, og sæt dem på køl.

Lav æblesorbeten: Kom vand, sukker og glukose i en lille gryde, og lad det koge op, til sukkeret er opløst. Lad det køle af. Kom det i en blender med æblerne, der er skåret i grove stykker, og blend det i ca. 3 minutter. Sigt massen gennem en si, og kør den i en ismaskine.

Halver hasselnøddekernerne, og bag dem på en bageplade i ovnen ved 150 grader i 5 minutter. Tag dem ud, og lad dem køle af. Skræl de vilde æbler, halver dem, og fjern kernehuset. Bruges almindelige æbler, kan de skæres i mindre tern.

Tag de fire skåle med estragoncremen ud af køleskabet. Fordel de halve æbler på estragoncremen på hver tallerken sammen med en kugle æbleis. Pynt med hasselnøddekerner og estragonblade.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts