Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: COLUMBUS LETH
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Chili con carne med svin og knoldselleri

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

10 personer

Ingredienser:

400 g sortøjebønner eller andre tørrede bønner
evt. grøntsagsbouillon til kogning
1.300 g svinebov eller nakkefilet
200 g bacon fra et helt stykke
400 g rødløg
4 fed hvidløg presset
1 kg knoldselleri
4 dåser flåede tomater, hakkede
ca. 6 dl vand
3 spsk. stødt spidskommen
1 tsk. kanel
1/2 tsk. stødt nellike
3 spsk. tørret oregano
ca. 2 spsk. hvidvinseddike
chiliflager eller cayennepeber efter smag
salt

Sådan gør du

Læg bønnerne i blød natten over.

Kog dem næste dag i rigeligt nyt vand eller grønsagsbouillon i ca. 1 time, til de er helt bløde og møre.

Skær eventuelt skind og fedt fra kødet og skær kødet i terninger på ca. 4 x 4 cm. Brun kødet grundigt på alle sider i en stegegryde ved høj varme i ca. 10 minutter ad flere omgange. Krydr med salt.

Skær eventuelt skind fra baconen og skær den i små terninger på 1 x 1 cm. Steg baconen ved middelhøj varme på en tør pande, til den er gylden og sprød. Pil imens løgene og hak dem fint. Skær skrællen af knoldsellerien og skær den i terninger på ca. 1 1/2 x 1 1/2 cm.

Tag baconternene af panden. Kom løg, hvidløg, kanel, nellike, oregano og chili på panden til baconfedtet. Steg ca. 10 minutter. Kom løgblandingen og baconternene ned til kødet i gryden, tilsæt knoldselleri, tomater, vand, salt og lad retten simre i ca. 1 time til fem kvarter under låg, til kødet er helt mørt. Tilsæt bønnerne, kog igennem og smag retten til med eddike, sukker, salt og chiliflager. Den må gerne være stærk, men det kommer an på dine gæster.

Server med grovbrød, sprød salat, tortillachips, avokadodipsalat, evt. chiliflager/sauce eller jalapenochilier. Og gode øl til.

TIP:

Svinebov fra fritgående eller økologiske grise skal bestilles hjem til supermarkedsslagteren.

Det er et super stykke kød, som er overset hos forbrugerne, og som slagterne ikke er så begejstrede for at sælge, siger min erfaring.

Jeg overtaler min slagter i Irma til at sælge mig en hen svinebov, parteret og vakuumpakket.

Du kan udskifte svinekødet i chiliretten med oksebov og erstatte baconen med cirka 1 spsk. røget paprika.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden